Rooney: Za razliku od Ronalda, ja nemam veliki ego i neću igrati samo za svoju slavu

Rooney: Za razliku od Ronalda, ja nemam veliki ego i neću igrati samo za svoju slavu

'Cristiano… Vidite kakav je. On želi svoje trenutke. Ja nisam takav, meni je momčad uvijek bila važnija', kaže engleski napadač

Wayne Rooney/Getty Images

Engleski reprezentativac Wayne Rooney ničim je izazvan u intervjuu za Guardian odapeo otrovne strelice prema svojem bivšem klupskom suigraču Cristianu Ronaldu. Napadač Uniteda optužio je Portugalca za egoizam zbog kojeg pate momčadske ambicije.

Rooney kaže da izuzetno cijeni Ronalda, ali ističe kako je njegovo poimanje nogometa očito drugačije jer smatra da je kolektiv uvijek ispred pojedinca.

– Nisam igrač koji ima izražen ego i koji treba javnu potvrdu i slavu. Cristiano Ronaldo… On to treba. Vidite kakav je. On želi svoje trenutke – primjećuje Rooney.

Objasnio je to i konkretnim primjerom: kada je osvojio nagradu za najboljeg igrača engleske lige, nije se, kaže, osjećao ni približno dobro kao kada je s Unitedom uzeo naslov.

– Meni je momčad uvijek bila važnija. Pritisak na ovom SP-u? Ne osjećam ga. Trudit ću se uživati u turniru, pogotovo jer prošli puta nisam. Štogod se dogodilo u Brazilu, pobrinut ću se da iz njega ponesem samo pozitivne uspomene – zaključio je Rooney.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.