Rudež najavio spektakl: “Puno nam znači puna Arena”

Rudež najavio spektakl: “Puno nam znači puna Arena”

Nakon utakmice u petak, hrvatska reprezentacija otputovat će na "uzvrat" gdje će nakon dva dana ponovno sučeliti s istim protivnikom.

foto: HKS

Hrvatsku u petak očekuje treći pripremni susret za Eurobasket, a protivnik je snažna Njemačka. U Zagreb bi trebao stići i ponajbolji europski igrač svih vremena Dirk Nowitzki, ali nije poznato hoće li zaigrati jer se tek nedavno priključio momčadskim treninzima. Tim povodom Damjan Rudež najavio je utakmicu.

Damjan je krenuo: “Jako smo uzbuđeni zbog naše prve ovogodišnje provjere u Areni. Stvarno jako dobro treniramo i ovo će biti jedna odlična prilika za Zagrepčane, za sve Hrvate koji dođu u Arenu da nas vide. Arena izgleda fenomenalno, kao što smo vidjeli prošle godine u utakmici protiv Litve – kad se napuni s puno naših navijača to je stvarno jedan dobar ambijent koji nama puno znači. No s obzirom na fazu priprema u kojoj trenutačno jesmo, bit će to jako zanimljiva utakmica i nama jako bitno da se u dobrom svjetlu predstavimo pred domaćom publikom.”

Igrač Minnesote o samom radu Perasovića i njegovoj poziciji u momčadi je rekao: “Jako mi se sviđa! Ova početna faza je dosta naporna, ali tako i treba biti. Bez dobrih priprema nećemo ništa napraviti, bez da puno trčimo, bez da puno radimo… sve je to očekivano. Polako idemo u sljedeću fazu priprema, onu da se ekipa uigrava, upoznaje. Po svemu što sam pričao s izbornikom i sve što smo uigravali na pripremama očekujem da ću biti na četvorci, što mi i odgovara. Ionako sam naviknuo tijekom karijere na to, mijenjao sam pozicije ‘tri’ i ‘četiri’, ovisno o klubu i reprezentaciji, već ne znam koliko puta tako da mi to nije ništa novo. Vidim tu dosta prostora za sebe na četvorci, spreman sam na svoju ulogu. Ona je više-manje poznata svakom od nas koji smo već dugo zajedno u reprezentaciji. Konkretno, očekujem da ću igrati više na četvorci.”

Drama oko Marija Hezonje i njegovog osiguranja konačno je završena te bi mladi dragulj trebao zaigrati u petak. “Snajper s Pešće” kratko je prokomentirao najmlađi dvojac u momčadi. “Njihova kvaliteta je neupitna. Želja i energija se vide na svakom treningu, kao i mladenački entuzijazam. Dario je već iskusan igrač, a Marijova želja za treningom, želja za dokazivanjem je stvarno nešto nevjerojatno – to trebaš vidjeti na treningu da bi vjerovao s kojom energijom i s kojim žarom igra. Znam da će nam obojica puno pomoći. Oni su stvarno i sadašnjost i budućnost hrvatske košarke. Tako da se nadam i zbog njih i zbog nas da će odlično igrati jer su se već odlično uklopili u momčad.”

Za njemačke mediji Nowitzki koji se nedavno priključio momčadi izjavio je kako je sretan što se konačno priključio momčadi: “Lijepo je bilo nakon dugo vremena individualnog treninga vježbati s reprezentacijom. Radimo visokim intenzitetom, a pritom se dobro zabavljamo. Ova je Njemačka zanimljiva, mlada momčad. No, trebat ćemo nam još neko vrijeme kako bih se uklopio u strukturu momčadi, a treba i voditi računa da ja više ne mogu toliko dominirati kao nekada.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.