Hrvatska odlična peta u drugoj fazi Rugby Europe Trophy Europskog prvenstva

Hrvatska odlična peta u drugoj fazi Rugby Europe Trophy Europskog prvenstva

Hrvatska ragbi 7 reprezentacija završila je svoj nastup u drugoj fazi Rugby Europe Trophy Europskog prvenstva u Rumunjskoj te među dvanaest jakih reprezentacija osvojila izvrsno peto mjesto.

Hrvatski ragbijaši  prošle su godine osvojili svoju diviziju Europskog prvenstva te time osigurali igranje u jačoj grupi ove godine, a uz borbu s ozljedama i poslovnim obvezama igrača, prije dva tjedna u češkoj Ostravi, u prvoj fazi natjecanja, došli su do sedmog mjesta te jučer do još boljeg petog, čime su ostvarili veliki uspjeh i ispunili cilj ostanka u istoj jakosnoj skupini.

EP 7s 2017 Croatia

Hrvatska ragbijaška reprezentacija grupnu fazu natjecanja otvorila je s 24:19 pobjedom nad Ciprom, nakon čega je uslijedio možda i očekivani poraz od jake Švedske, koja je u konačnici i osvojila prvenstvo, da bi nakon toga prvi dan natjecanja zaključili još jednom pobjedom, svladavši Češku rezultatom 22:19. S dvije pobjede i porazom, Hrvatska je osigurala ulazak u četvrtfinale, u kojem doživljava  visoki poraz od kasnije drugoplasirane Litve (21:0), no hrvatski se igrači  ne predaju pa nakon toga pobjeđuju Ukrajinu s 19:5 te u borbi za peto mjesto Dansku s 10:0.

Zadovoljan odigranim bio je i kapetan Nik Jurišić: „Nakon Ostrave, gdje smo bili oslabljeni brojnim ozljedama, ovdje smo pojačani Šutom, MajkićemVlajčevićem dobili dubinu na klupi i dodatnu brzinu u igri. Zasluženo smo pobijedili sve utakmice i vjerujem da bi uz koji zajednički trening više polufinale bilo naše, no ovo je i dalje veliki rezultat!“ S kapetanom se složio i jedan od najboljih pojedinaca u Bukureštu, igrač jakog velškog Ebbw Vale RFC-a, Srđan Majkić: „Turnir je za nas bio jako uspješan, igrali smo izvrstan ragbi protiv odličnih i dobro pripremljenih ekipa. Neki rezultati nisu bili onakvi kakvima smo se nadali, no to je ragbi. Uživao sam biti dio hrvatske reprezentacije i jedva čekam sljedeće okupljanje!“

Hrvatska je u Rumunjskoj igrala u sljedećem sastavu: Antonio Ivanković, Nik Jurišić (C), Fran Peršić, Ivan Šuta, Jan Vlašić (MLADOST), Luka Lerotić, Vinko Rudić, Marin Vlajčević (NADA), Antonio Stojanovski (NOVI ZAGREB), Nikola Pavlović, Marko Grčić (SINJ) i Srđan Majkić (WALES).

Reprezentativci sada odlaze na zasluženi odmor, a već sljedećeg vikenda u Slovačkoj će se održati i Europsko prvenstvo za žene, čime će naša ženska reprezentacija zatvoriti ovogodišnju ragbi 7 sezonu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.