Rukomet: Hrvatske mlade reprezentacije saznale suparnike u kvalifikacijama za SP i EP

Rukomet: Hrvatske mlade reprezentacije saznale suparnike u kvalifikacijama za SP i EP

Hrvatski juniori igraju sa Slovenijom, Rumunjom i Bugarskom i za plasman na SP moraju biit prvi u skupini

Ilustracija/Getty Images

Na 12. Kongresu EHF-a u Dublinu, uz odluke o domaćinstvima europskih prvenstava za rukometaše i rukometašice održan je ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometaše, Europsko prvenstvo za rukometašice do 19 godina i Europsko prvenstvo za rukometašice do 17 godina.

Hrvatska muška juniorska reprezentacija našla se u grupi 7 zajedno sa Slovenijom, Rumunjom i Bugarskom. Kako bi se plasirali na svjetsku smotru juniori će morati zauzeti prvo mjesto u skupini. Kvalifikacijski turnir na rasporedu je od 9. do 11. siječnja 2015., dok je samo Svjetsko prvenstvo na rasporedu od 19. srpnja do 2. kolovoza 2015. u Brazilu.

Rukometašice do 19 godina saznale su svoje protivnice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a Hrvatska se smjestila u grupu 6 zajedno sa Slovenijom i Bugarskom. Za nastup na EP Hrvatice će morati osvojiti prvo mjesto u skupini. Kvalifikaciji turnir odigrat će se od 17. do 19. travnja 2015., a samo Prvenstvo na rasporedu je od 23. srpnja do 2. kolovoza 2015. u Španjolskoj.

Ženske rukometne reprezentacije do 17 godina, točnije, njih 33 kuglice na ždrijebu za Europsko prvenstvo smjestile su ih u devet grupa, a Hrvatska se našla u grupi 8 zajedno s Bjelorusijom i Latvijom. Za plasman na EP Hrvatice će morati osvojiti prvo mjesto u skupini. Kvalifikaciji turnir održat će se od 20. do 22. ožujka 2015., a Europsko prvenstvo na rasporedu je od 13. do 23. kolovoza 2015. u Makedoniji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.