Rukomet: Hrvatski juniori u petak kreću po vizu za SP

Rukomet: Hrvatski juniori u petak kreću po vizu za SP

Na SP vodi samo prvo mjesto, a Hrvatska će odmjeriti snage protiv Slovenije, Rumunjske i Bugarske

Hrvatska muška juniorska reprezentacija privodi kraju pripreme za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u rukometu. Turnir je na rasporedu od 9. do 11. siječnja, a hrvatske rukometaše očekuju ogledi protiv Slovenije, Rumunjske i Bugarske. Samo će prvoplasirana reprezentacija iz skupine izboriti plasman na svjetsku smotru što će se od 19. srpnja do 2. kolovoza održati u Brazilu.

Raspored utakmica
9. siječnja, 20 sati:  Hrvatska – Slovenija
10. siječnja, 18 sati:  Rumunjska – Hrvatska
11. siječnja, 16 sati:  Hrvatska – Bugarska

Hrvatska je u pripremnoj fazi odigrala dvije prijateljske utakmice s vršnjacima iz Srbije. U prvom susretu u Staroj Pazovi hrvatski rukometaši slavili su rezultatom 28:23 (15:11). Drugi susret između Hrvatske i Srbije odigran je u Hrtkovcima, a slavlje je ponovno otišlo na stranu Hrvatske. Izabranici Vedrana Ćuraka pobijedili su rezultatom 27:23 (14:10)

Za ovu akciju izbornik Vedran Ćurak pozvao je 18 igrača među kojima su se našli Mario Cvitković iz PAUC Handballa, Domagoj Grahovac, Josip Jurić Grgić, Leon Vučko, Ivan Vida, Bruno Butorac i Marin Buneta iz Dubrave, Matej Mudrinjak iz Metkovića 1963, Lovro Mihić, Mateo Lukačec i Luka Šebetić iz PPD Zagreba, Valentino Ravnić iz Umaga, Josip Božić Pavletić iz Nexea, Kristian Bećiri iz Gorenje Velenja, Marko Mamić iz Kadetten Schaffhausena, Ante Kuduz iz Varaždina 1930 te Luka Mrakovčić i Lovro Jotić iz Zameta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.