Rukomet na pijesku: Hrvatski rukometaši otputovali na SP u Brazil

Rukomet na pijesku: Hrvatski rukometaši otputovali na SP u Brazil

Nakon što u utorak, 22. srpnja otvore svjetsku smotru s Katarom u 17.39 sati, Hrvate istoga dana u skupini B očekuje i dvoboj s Argentinom u 22 sata.

Seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku otputovala je u Brazil, točnije, Recife gdje će se od 22. do 27. srpnja boriti za naslov svjetskog prvaka.  Hrvatska selekcija kvalificirala se na Svjetsko prvenstvo osvajanjem prvog mjesta na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu održanom u Danskoj. U Recifeu će se u grupnoj fazi natjecanja Hrvatska suprotstaviti ekipama Katara, Egipta, Španjolske, Argentine i Rusije.

Hrvatsku reprezentaciju će na Svjetskom prvenstvu predstavljati vratari Igor Totić i David Henigman, lijeva krila Ivan Jurić i Matej Semren, desna krila Zvonimir Đikić i Mladen Paradžik, obrambeni igrač Marko Vidović, pivoti Drago Vojnović i Drago Prka te marker Ivan Dumenčić pod vodstvom izbornik Davora Rokavca.

Nakon što u utorak, 22. srpnja otvore svjetsku smotru s Katarom u 17.39 sati, Hrvate istoga dana u skupini B očekuje i dvoboj s Argentinom u 22 sata.

U srijedu, 23. srpnja snage će odmjeriti s ekipom Španjolske u 18. 40 sati,dok će u 22 zaigrati s Egiptom.

Posljednji dvoboj u skupini na rasporedu je u četvrtak, 24. srpnja u 18.50 sati kada će se suprotstaviti momčadi Rusije.

-Radi se o iznimno jakom natjecanju. Naša reprezentacija dobila je prilikom ždrijeba puno težu skupinu, no mi imamo jasno zacrtan cilj. Iako nas na tom putu već u grupi čekaju dvostruki europski prvaci, Španjolska i Rusija, bivši svjetski prvaci i jedna od najboljih selekcija današnjice, reprezentacija Egipta te azijski prvaci i ekipa koja mnogo ulaže u ovaj sport, Katar. Naš cilj je prolazak „skupine smrti“ te u konačnici osvajanje zlatnog odličja. Nadamo se kako ćemo uspjeti u ostvarenju svojih ciljeva, izjavio je uoči početka prvenstva izbornik Davor Rokavec.

Raspored Svjetskog prvenstva, Brazil:

Skupina B:

22. srpanj
17.30 Hrvatska – Katar
22.00 Argentina – Hrvatska

23. srpanj
18.40 Hrvatska – Španjolska
22.00 Egipat – Hrvatska

24. srpanj
18.50 Hrvatska – Rusija

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.