Rukomet na pijesku: Mladi Hrvati ciljaju finale na Europskom prvenstvu

Rukomet na pijesku: Mladi Hrvati ciljaju finale na Europskom prvenstvu

Mladi hrvatski rukometaši i rukometašice odlaze u Španjolsku, gdje će sudjelovati na EP-u u rukometu na pijesku...

Mlade hrvatske reprezentacije u rukometu na pijesku u srijedu će otputovati na Europsko prvenstvo, koje ove godine organizira španjolski Lloret de Mar.

U natjecanju će sudjelovati muške i ženske juniorske selekcije, a ukupno će biti devet ekipa podijeljenih u dvije skupine. Prije četiri godine isti je turnir organiziran u Umagu – juniorima je tada pripala zlatna kolajna, dok su juniorke bile brončane.

“Očekujemo borbu za mjesto u najboljih šest. Ekipa je dosta pomlađena pa ne želimo biti nerealni. Motivacija i pristup su na dobroj razini, a kad je tako – mogli bismo daleko dogurati. Želja je polufinale, ali sve ćemo ipak vidjeti na licu mjesta”, rekla je izbornica juniorki Iva Kanjugović.

Očekivanja nije skrivao ni njezin muški kolega Igor Požeg. “Prvenstveno očekujem da ćemo pružiti dobru igru, a s time dolazi i rezultat. Ekipa je ostala na okupu i mislim da smo, uz dva-tri nova igrača, čak i jači negoli prošle godine, a nadamo se i boljem plasmanu.”

“Dečki imaju sposobnosti i znanja da izbore finale, ali isto je tako činjenica da se ostale ekipe neće samo tako predati. Primarni je cilj polufinale, a onda – što bude. Najveća prijetnja bit će ponovno Mađari, Španjolci i Rusi, a sada su se u to izabrano društvo priključili i Turci te Švicarci, koji pokazuju znakovit pomak iz godine u godinu. Hrvatska bi se trebala boriti za medalju”, najavio je Požeg.

Juniori i juniorke nastupat će od 26. do 28. lipnja, dok će nešto kasnije (30. lipnja do 5. srpnja) na scenu izaći seniori i seniorke.

Ženska reprezentacija:  Iva Ivčić, Lea Beličev, Andrea Šimara, Marija Semren, Barbara Brdovčak, Ivana Markov, Katarina Živko, Iva Dominiković, Marina Spajić, Nives Klobučar
Muška reprezentacija:  Filip Dominik Hančić, Fran Ostoić, Lucian Bura, Marko Pedić, Frano Baković, Stjepan Babić, Mislav Smolković, Josip Matezović, Filip Goričanec, Tomislav Štajnkler

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.