Rukomet na pijesku: Seniori kreću po zlato u Lloret de Maru

Rukomet na pijesku: Seniori kreću po zlato u Lloret de Maru

Kreće Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku...

Nakon što su juniorske reprezentacije rukometaša na pijesku okončale natjecanje na Europskom prvenstvu u španjolskom Lloret de Maru, na red su došli i njihovi stariji kolege i kolegice.

Hrvatska i u ovoj konkurenciji ima jake uzdanice, a letvica nije postavljena ispod – osvajanja odličja. Seniorke su, naime, 2011. godine u Umagu uzele zlato, dok su rukometaši trostruki uzastopni europski prvaci!

Optimizma, znanja i kvalitete, dakle, ne nedostaje. “Na svaki turnir idemo s ciljem da ga osvojimo. Već sam rekao da to možda zvuči prepotentno, ali mi se držimo te filozofije i za sada nam ide. Dobro radimo i treniramo, imamo odličnu ekipu i nema potrebe da se skrivamo. Favoriti smo za medalju i tome se nadamo”, kazao je izbornik muške seniorske reprezentacije Davor Rokavec.

Protivnici u skupini bit će nam Švedska, Njemačka, Poljska, Ukrajina i Španjolska, a izbornik ističe oprez s obzirom na rastuću kvalitetu ovog atraktivnog sporta. “Konkurencija na Euru svake je godine sve veća. Mnogo je ekipa koje te mogu zaskočiti, sve je poprilično izjednačeno i netko uvijek može iskočiti iz sjene”, zaključio je Rokavec.

Djevojke pak čekaju početni okršaji s Norveškom, Ukrajinom, Španjolskom, Švedskom, Crnom Gorom i Nizozemskom. “S obzirom na sve promjene koje su nam se dogodile u reprezentaciji, i to na ključnim pozicijama, velik bi uspjeh bio biti među prvih pet reprezentacija. Favoriti su aktualne prvakinje Mađarice, Norvežanke su uvijek neugodne, a bit će tu i domaćin Španjolska”, rekla je izbornika rukometašica Mateja Brezić.

Organizator se pobrinuo i za osiguravanje prijenosa s glavnog terena, koji možete pratiti na službenim stranicama, baš kao i raspored utakmica i rezultate.

Seniori: Igor Totić, David Henigman (vratari), Ivan Dumenčić (marker/specijalist), Ivan Jurić, Valentino Valentaković, Zvonimir Đikić, Hrvoje Ceković, Josip Jurić Grgić, Drago Vojnović, Matej Semren.
Seniorke: Melita Jug, Dubravka Bukovina (vratarke), Martina Ćorković (marker/specijalist),Vlatka Šamarinec, Lucija Kelava, Kristina Smiljanić, Josipa Grebenar, Ivana Benko, Ria Haček.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.