Rukomet na pijesku: Srbi nanijeli prvi poraz Hrvatima u Lloret de Maru

Rukomet na pijesku: Srbi nanijeli prvi poraz Hrvatima u Lloret de Maru

Hrvatski pjeskaši ostvarili su pobjedu i poraz, dok su rukometašice bile stopostotne četvrtog dana natjecanja.

Četvrtog dana natjecanja na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku koje se održava u španjolskom Lloret de Maru  hrvatski pjeskaši ostvarili su pobjedu protiv Norveške i prvi poraz na natjecanju od rukometaša Srbije.

U prvom dvoboju hrvatski rukometaši bili su razigrani što su i pokazali pobjedivši Norvešku s glatkih 2:0 u setovima. Prvi je set završio rezultatom 17:10, dok su u drugom Hrvati unatoč crvenom kartonu Zvonimira Đikića suvereno došli do potvrde pobjede s 26:14.

Drugi dvoboj protiv Srbije bio je puno zanimljiviji, a Hrvatska je na kraju upisala prvi poraz u natjecanju nakon raspucavanja. Bez Drage Vojnovića koji se ozlijedio, Hrvatska je izgubila prvi set u posljednjoj sekundi golom Srbije za konačnih 20:19.

U drugom setu hrvatski predstavnici su pokazali puno bolju igru svladavši Srbiju s 18:14, no u raspucavanju su bolji bili istočni susjedi koji su pjeskašima nanijeli prvi poraz.

Hrvatske predstavnice ostvarile su dvije pobjede četvrtog dana natjecanja. Za razliku od muškaraca, one su pobijedile Srbiju i tome dodale trijumf protiv Njemačke. Oba su dvoboja završena u dva seta. Protiv Srbije je bilo lakih 15:3 i 16:8, dok su protiv Njemačke Hrvatice također bile uvjerljive slavivši s konačnih 19:8 i 17:10.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.