Rukometaši Zagreba u očajnom stanju: “Stari, mi smo spori!”

Rukometaši Zagreba u očajnom stanju: “Stari, mi smo spori!”

Saračević je ostao zapanjen sporošću svojih igrača u dvoboju Lige prvaka.

Zlatko Saračević preuzeo je rukometaše Zagreba ususret najtežem dvoboju u Ligi prvaka, onom protiv katalonskog diva Barcelone. Poziv iz PPD-a došao je nakon utakmice njegova Dubrovnika koji je gostovao u Biogradu.

“Dok smo putovali prema Biogradu, gledao sam Zagrebovu utakmicu protiv Nantesa na mobitelu. Naša utakmica završila je oko 22 sata, a kad sam izašao ispred hotela, stigla je prva najava. I što ću, došao kući svjestan da, kad Zagreb pozove, nema tu razmišljanja. Na brzinu sam se spakirao i odjurio u Zagreb. Nisam stigao ni razmišljati o svemu. Uzeo sam valjda dvije majice sa sobom i krenuo”, kazao je pomoćnik Line Červara u rukometnoj reprezentaciji, a sam Sarač priznao je od koga je prvo tražio savjet.

“Kad su me nazvali iz Zagreba, prva osoba koju sam nazvao bio je Lino Červar. Želio sam čuti njegovo mišljenje, a on mi je rekao: ‘Neka ti je sa srećom i neka ti je Bog na pomoći!’, rekao je 56-godišnjak koji je u dvoboju protiv Barcelone otkrio brojne slabosti svoje momčadi.

“Osnovno što sam vidio kad sam došao je: ‘Stari, mi smo spori!’ Nema brze reakcije, pa protiv Barcelone doslovno nismo stizali napraviti faul! Želiš ga faulirati, a nikako ga uloviti. Na tome treba raditi ako želimo napadati velike. Pa ne možeš, brate, s golfom ići na utrku”, kazao je bivši desni vanjski kojega je oduševio Riječanin Tin Lučin, srednji vanjski velike budućnosti.

“Sto godina se znam s trenerom Barcelone Xavijem Pascualom, baš sam mu nakon utakmice rekao: ‘Ovo ti je novi Domagoj Duvnjak’. Pita me koliko ima godina, kažem mu da nema još ni 18, a on me gleda u šoku. Samo da nam ga sad ne ‘maznu’, možda bi bilo bolje da sam šutio”, rekao je trener PPD-a uz zaključak.

“Više Lučinu vrijedi deset minuta protiv Barce nego 75 treninga. A ja nikad neću staviti mladog igrača zadnjih deset minuta. U jednom trenutku shvatio sam da ne mogu dobiti Barcelonu, pa sam odlučio barem dobiti Lučina. I mislim da sam ga dobio.”

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.