Rukometaši završili prvo poglavlje: “Trenirali smo i tri puta dnevno”

Rukometaši završili prvo poglavlje: “Trenirali smo i tri puta dnevno”

Kauboji drugi dio priprema u Ivanić-Gradu započinju na Štefanje.

Hrvatski rukometni reprezentativci završili su prvi dio priprema u Ivanić-Gradu. Ubojit tempo koji im je u sedam dana nametnuo izbornik Lino Červar odnio je i prvu žrtvu, a radi se o vrataru Filipu Iviću.

Treniralo se od sedam ujutro, a u prvom dijelu priprema nedostajali su reprezentativci koji brane boje klubova u Bundesligi.

“Momčad je tijekom prvog dijela priprema bila heterogena. Neki su došli u boljoj formi, neki u tjelesnom deficitu, dok su s druge strane neki manje trenirali, a neki više. No, ono najbitnije je da imamo jednu stvar zajedničku – svi su pokazali iznimnu volju da naprave nešto i svima je radna etika na visokoj razini. Radimo na homogenizaciji i stvaranju timskog duha. U Ivanić-Gradu smo tijekom prvog dijela priprema počinjali već u 7 sati ujutro, kada je prva grupa krenula s treninzima, i kroz dva dana smo imali po tri treninga dnevno. Dosta se trenira, ali se momci ne žale i to je jako ohrabrujuće”, rekao je izbornik koji još uvijek s igračima nije krenuo u analizu protivnika u skupini.

“S treninzima ponovno krećemo 26. prosinca i tada ćemo nastaviti sa sličnim radom kao što je bio na prvom dijelu priprema, i tako sve do Splita. Polako razmišljamo i o protivnicima koji nas čekaju, ali ne previše. Trebamo ići stepenicu po stepenicu”, zaključio je Červar prije početka kratkog odmora.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.