EP u rukometu: Hrvatska želi jedino zlato koje nedostaje

EP u rukometu: Hrvatska želi jedino zlato koje nedostaje

Objektivno, bilo koje odličje predstavljalo bi još jedan veliki uspjeh hrvatskog rukometa

Zlatko Horvat/Getty Images

Hrvatska u Danskoj kreće po zlatnu medalju koja nedostaje, fraza je koja je najviše ponavljana u rukometnim krugovima u proteklih nekoliko tjedana. Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak protiv Bjelorusije (HRT 2, 18 sati) kreće po zlatno europsko odličje koje svi priželjkuju, ali koje će u jakoj konkurenciji biti jako teško dohvatiti. Hrvatska je na europske smotre putovala i s jačim kadrom i bila u ulozi favorita i ta medalja je na kraju ostala samo želja.

Skupina D
13. siječnja: Hrvatska – Bjelorusija (18), Švedska – Crna Gora (20:15).
15. siječnja: Crna Gora – Hrvatska (18), Bjelorusija – Švedska (20:15).
17. siječnja: Hrvatska – Švedska (18), Bjelorusija – Crna Gora (20:15).

Hrvatski rukometaši uvijek će se rado sjetiti prvog nastupa na Europskom prvenstvu u Portugalu kada je osvojena brončana medalja. Nakon toga je uslijedio pad, posljednje mjesto u Švedskoj 2002. godine bio je zapravo samo katalizator za povratak u Portugal i osvajanje naslova svjetskog prvaka. Predvođeni rukometnim virtuozom Ivanom Balićem od Hrvatske se puno očekivalo na nadolazećim prvenstvima i dva četvrta mjesta nisu zadovoljila apetite. To je djelomice nadoknađeno s dvije srebrne medalje 2008. i 2010., te broncom u Srbiji prije dvije godine.

Objektivno gledajući Hrvatska u prvom krugu ima ulogu favorita i sve osim četiri boda za drugi krug uvelike bi otežala posao izabranicima Slavka Goluže u borbi za polufinale. Taj cilj je tim važniji kada se uzme u obzir da se križamo sa skupinom u kojoj su Srbija, Francuska, Poljska i Rusija.

I zato ne čudi da stručni stožer i igrači uvijek ponavljaju isto, a to je da treba ići iz utakmice u utamicu. Polako skupljati bodove, ući u borbu za medalje i pokušati iskoristiti svoju priliku. Objektivno, bilo koje odličje predstavljalo bi još jedan veliki uspjeh hrvatskog rukometa,

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.