Rukometni klasik u Areni Zagreb !

Rukometni klasik u Areni Zagreb !

Sve je spremno.

Nakon odigravanja utakmice Švedske i Norveške sve je poznato. Hrvati trebaju fantastičnom vrataru Norveške Bergerudu odati velika priznanja, i barem platiti večeru. Bergerud je izludio Šveđane i bacio Hrvate u još povoljniju situaciju. Kockastima sada odgovara i remi, s tim da neki minimalni poraz Francuske ni njima neće oduzeti puno toga.

O klasicima Hrvatske i Francuske mnogo se zna. Akteri su se dosta izmijenili, ali rivalstvo je ostalo. I na ovom prvenstvu Trikolori igraju čvrstu obranu, na rubu isključenja. Kroz sredinu ih je skoro nemoguće probiti, treba što više izbjegavati kontakt-igru. Karabatić je i dalje vođa, ali imaju niz dobrih šutera izvana, kao što su Remili i Dipanda. Krila su standardno dobra, a na crti je Soraindo koji je odmarao za ovaj dvoboj. Zanimljivo, Francuzi u postavi nemaju lijevog vanjskog.

Francuzi se ne vraćaju toliko brzo u obranu, što je naša prednost. Norvežani su ih ubijali brzim centrom, ali izvukli su se Francuzi. Na golu imaju Gerarda, sa preko 40 posto obrana. Lakše je ozlijedio prst, ali neće mu to biti veliki problem. Zanimljivo, Francuska nema poraza zadnjih 17 utakmica na velikim natjecanjima. Vrijeme je za jedan.

Ni kod nas nema nepoznanica. Cindrić je vođa, ali mora što više proigravati vanjske šutere, a ne ići u prodore. Teško je izbaciti kompaktnu obranu Francuske. Krila moraju biti brza, a vratari briljirati.

Sve je to potrebno za pozitivan rezultat protiv moćnog protivnika.

Posljednji put smo se sreli na OI 2016.i pobijedili 28:27. Neka tako bude i večeras. Kauboji, sretno!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.