NOVA STRANICA RUKOMETA U NOVOJ BILOJ

Rukometni klub Nova Bila odigrao prvu međunarodnu utakmicu izvan BiH

Rukometni klub Nova Bila odigrao prvu međunarodnu utakmicu izvan BiH

Drugi vikend u prosincu 2018. godine, točnije 8. prosinca, bio je prava mala avantura za rukometaše RK “Nova Bila” gdje su za jedan dan napravili gotovo 800 kilometara, a glavni povod bio je prva međunarodna utakmica kluba izvan granica Bosne i Hercegovine.

U Dugom Selu, nedaleko od Zagreba odigrali su prijateljsku utakmicu s MRK “Dugo Selo” koji važi za jednog od najjačih klubova u Republici Hrvatskoj, gdje su pokazali za se u Novoj Biloj još uvijek živi i igra rukomet te su upisali pobjedu za koju je pored rukometaša na terenu, najviše zaslužan ustrajni trener Zvonko Perić.

20181208_125715

Pobjeda je u svakoj utakmici imperativ, a najveća pobjeda ove utakmice su nova prijateljska i nove dogovorene utakmice. Prije početka utakmice, dobrodošlicu gostima iz Nove Bile zaželio je sportski direktor MRK “Dugo Selo” Zvonko Kaleb te uručio zahvalnicu i prigodne poklone. Zahvalnicu za ugodno gostoprimstvo domaćinu uručio je predsjednik RK “Nova Bila”, Mario Debeljak te se još jednom zahvalio na novom prijateljstvu.

20181208_125559(0)

Po završetku utakmice uslijedilo je kratko druženje dvaju klubova, a nakon čega Uprava i članovi kluba produžili na kratki posjet Zagrebu na kojem se održava Advent koji je već nekoliko godina proglašen naljepšim u Europi.

Sretni smo da smo ovim putovanjem upoznali nove prijatelje i odigrali nove utakmice. Hvala domaćinima iz Dugog Sela na gostoprimstvu te se nadamo da će nas posjetiti na memorijalnom rukometnom turniru u okviru Dana Nove Bile 2019. godine. Posebno hvala načelniku općine Travnik, Admiru Hadžiemriću i predsjedateljici Općinskog vijeća, Vlatki Lukić te poduzećima Tioil, Nevistić i Info-Kod koji su financijski potpomogli naš odlazak na utakmicu u Dugom Selu, rekao je Mario Debeljak, predsjednik RK “Nova Bila”.

Prije nego što su otišli na Advent, članovi Uprave i rukometaši su na groblju Mirogoj upalili svijeću prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a svijeću je upalio najmlađi član kluba Ivor Perić.

20181208_14595920181208_150050

Nakon toga, uslijedila je vožnja tramvajem do glavnog trga u Zagrebu, koja je ujedno bila i prva takva vožnja za mnoge. Na trgu su napravili fotografiju ispred bana Jelačića koju će zasigurno pamtiti dugo, kao i cijeli dan, budući da im je ovo prvo veće i zanimljivije putovanje.

20181208_153437

Ovaj izlet bio je jedno lijepo i novo iskustvo gdje smo sklopili nova prijateljstva. Odigrali smo i dobru utakmicu gdje smo pobjedom pokazali da naš klub kvalitetno radi i da ima potencijal. Vjerujem da će se uskoro pridružiti i novi članovi. Posebno se zahvaljujem novoizabranoj Upravi koji su nam sve ovo omogućili, ponosno je rekao kapetan kluba Nikola Nevistić.

20181208_153449

Ponosan sam da nova Uprava kluba već počela aktivno djelovati, a ovaj predivan izlet samo je početak. Vjerujem da su rukometaši sretni i oduševljeni ovim putovanjem koje smo im omogućili kao mali znak zahvalnosti za odanost klubu te da će naš rad prepoznati i mlađi naraštaji koji će se priključiti klubu, dodao je Debeljak. 

NovaBila.info

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.