Bivši hrvatski nogometni reprezentativac se biranim riječima oglasio o Lovri Kaliniću

Runje: Kalinić je spreman za Premiership

Runje: Kalinić je spreman za Premiership

Foto: SocialSearch.ch

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Runje je, u razgovoru za belgijsku televizijsku mrežu HLN, nahvalio Lovru Kalinića, hrvatskog nogometnog reprezentativca i vratara Genta. Bivši reprezentativac Runje je godinama branio u Belgiji i to u redovima Standard Liegea, te je stoga i upitan za mišljenje o Kaliniću.

“Lovre Kalinić je već sada spreman za englesku ligu. Radi se o vrataru velike klase i jedini razlog zašto već ne brani na Otoku se ogleda u činjenici da nije uspio dobiti vizu za prelazak u Aston Villu. Nakon prvih nastupa u redovima Genka, vjerujem da je spreman i za Premiership.”

Podsjetimo Kalinić je bio na korak od transfera u Englesku, no zbog nedovoljnog broja nastupa za reprezentaciju Hrvatske nije uspio ishodovati vizu kojom bi kompletirao transfer u redove drugoligaša Aston Ville. Nakon neuspješnog transfera u Englesku, Hajduk i Kalinić su prihvatili ponudu od belgijskog Genta, te je za 3 milijuna eura Lovre Kalinić prešao u belgijski klub. Tamo se odmah ustalio na golu, branio je Europa ligu, a s Gentom je izborio i ‘playoff’ belgijske prve lige, u kojem se natječe šest najboljih ekipa Belgije.

Runje, koji je za vrijeme igračke karijere branio za Hrvatsku u 22 susreta, ovdje nije stao sa pohvalama na račun Kalinića, te je bivšeg vratara Hajduka usporedio s jednim od najboljih golamana današnjice:

“Lovre ima isti stil branjenja kao Thibaut Courtois i mislim da nije slučajno kako su u Gentu izabrali Kalinića, budući da su imali prilike gledati Courtoisa u redovima ljutog rivala Genka. Radi se o visokim golmanima koji odlično kontroliraju svoj prostor i možda neće uvijek imati spektakularne obrane, no to su vratari na koje se možete pouzdati” – zaključio je Runje.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.