Rusija i Katar ne odustaju od SP-a, Platini otkazao sastanak Uefe

Rusija i Katar ne odustaju od SP-a, Platini otkazao sastanak Uefe

Rusija i Katar reagirali su na korupcijski skandal u Fifi poručivši kako se "neće odreći organizacije svjetskih smotri"...

Sepp Blatter i Michel Platini/Foto: Gettyimages

Sastanak čelnika Uefe, koji se trebao održati u subotu u Berlinu, otkazan je nakon što je šef Fife Sepp Blatter – ponukan korupcijskim skandalom koji je nenadano buknuo u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji – dao ostavku na svoju funkciju.

U Berlinu se trebalo raspravljati o potezima oko situacije u Fifi, no Michel Platini je u srijedu objavio kako će sastanak ipak morati pričekati. “Nakon jučerašnje ostavke Seppa Blattera te zbog neizvjesnosti oko toga u kojem će se pravcu kretati istraga, odlučio sam odgoditi berlinski sastanak. Svaki se dan pojavljuju nove informacije i smatram kako bi bilo pametnije neko vrijeme pričekati te potom procijeniti situaciju i donijeti stav o ovome slučaju”, kazao je.

Rusija i Katar, koje se spominju u kontekstu kupovanja glasova i malverzacija s dodjelom domaćinstava za svjetske smotre 2018. i 2022. ostale su ‘šokirane’ događajima, no objavile i kako će pripreme za prvenstva normalno teći dalje.

“Nemamo konkretne informacije o razlozima Blatterove ostavke, ali naša će se suradnja s Fifom svakako nastaviti. Što je još važnije, Rusija nastavlja s pripremama za domaćinstvo SP-a 2018. godine”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Isti je stav zauzeo i Katar, kojemu je predsjednik Engleskog nogometnog saveza Greg Dyke nedavno poručio da bi “trebali razmisliti o tome da se izbor, ako je došlo do korupcije, ponovno organizira.”

“To što se gospodin Dyke odmah usredotočio na mogućnost da se Kataru oduzme domaćinstvo mnogo govori o tome što on misli o činjenici da će svjetsko prvenstvo prvi puta biti organizirano na Bliskom istoku. Poručujem mu da ostavi pravosuđe da radi svoj posao te se koncentrira na to da ispuni obećanje koje je dao i engleska se reprezentacija u Kataru okiti naslovom prvaka svijeta”, riječi su čelnika katarskog Saveza Hamada Bin Khalifa Bin Ahmeda Al-Thanija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.