Sa Grcima nitko ne voli imati posla: “Oni su uvijek neugodni!”

Sa Grcima nitko ne voli imati posla: “Oni su uvijek neugodni!”

Hrvatska je u dosadašnjih šest susreta upisala tek jednu pobjedu pred točno 20 godina.

Miroslav Ćiro Blažević/Foto: Gettyimages

Hrvatski nogometaši i izbornik Zlatko Dalić znaju od kuda prijeti najveća grčka opasnost te koje su im najveće mane, ali i vrline. Ali zasigurno znaju i kako Kockasti kroz svoju povijest imaju iznimno negativan skor protiv Helena.

Hrvatska je u šest utakmica upisala samo jednu pobjedu, tri remija i dva poraza. Jedina pobjeda došla je pred 20 godina u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Gol za minimalnu pobjedu zabio je Davor Šuker, a tadašnji izbornik Ćiro Blažević taj je susret komentirao u svom stilu.

“Kako je bilo tada? Iskreno, ne sjećam se. Ma sine, ne sjećam se što je bilo jučer, a kamoli prije 20 godina!”, kazao je Trener svih trenera prije no što je malo ublažio retoriku.

“Grci su uvijek neugodni, nitko ne voli s njima imati posla. Tako je bilo i nama”, kazao je Ćiro koji nema velikih savjeta za izbornika Dalića.

“Savjet? Ma što ću ja njega savjetovati, Dalić je jako mudar. Previše je on unutra da bih mu se ja miješao, ali reći ću samo da ćemo ih razbiti! Kad krenu Modrić i ekipa, pojest će ih!”, zaključio je Ćiro.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.