Završio veliki međunarodni turnir šahovskih velemajstora 'GRENKE Open' u Karlsruheu

Šah: Veliki uspjeh Zdenka Kožula

Šah: Veliki uspjeh Zdenka Kožula

Foto: Zdenko Kožul/ Thinkers Publishing

U posljednjem, 9. kolu, velikog međunarodnog otvorenog turnira pod nazivom “GRENKE Open“ na kojem je sudjelovalo 639 igrača iz 34 zemlje, sa 56 velemajstora i 51 međunarodnim majstorom, naši velemajstori postigli su dvije pobjede uz dva remija.

Zdenko Kožul je mirnim remijem s Rusom Nikitom Vitiugovom osigurao diobu prvoga mjesta, a Marin Bosiočić je poslije složene manevarske borbe i greške mađarskog velemajstora Richarda Rapporta postigao dobivenu završnicu, ali u vremenskom tjesnacu nije pronašao put ka pobjedi, koja bi ga lansirala na diobu prvoga mjesta.

Veliki korak prema vrhu napravio je Saša Martinović, koji je u minijaturi svladao Nijemca Guenthera Beikerta, a Ivan Šarić je nadigrao Nijemca Rovena Vogela. Velikom uspjehu hrvatskog šaha pridonijeli su i Bosiočić, Martinović i Šarić diobom petog mjesta.

Konačan poredak najuspješnijih sudionika: 1.-4. Matlakov, Vitiugov, Bacrot i Kožul sa po 7,5 bodova, 5.-23. Fedoseev, Annaberdiev, Grandelius, Kulaots, Rapport, Bosiočić, Oniščuk, Kamsky, Banusz, Moiseenko, Martinović, Šarić I., Moussard, Erdos, Meskovs, Dončenko, Seyb, Demčenko i Potkin po 7 bodova itd.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.