Samanta Fabris: Hrvatska može napraviti dobar rezultat na SP-u

Samanta Fabris: Hrvatska može napraviti dobar rezultat na SP-u

- Možemo napraviti dobar rezultat na SP-u. Ne želim ništa prognozirati, dobro ćemo se pripremiti, mislim da nam je jedan od bitnijih faktora da nas ozljede zaobiđu, rekla je Fabris

Samanta Fabris/www.cev.lu

Samanta Fabris iz dana u dan sve više napreduje. Odbojkašica koja je godinama nosila igru Ženskog odbojkaškog kluba Rijeka, danas igra u redovima Modene, trenutno drugoplasirane ekipe u talijanskom prvenstvu. Samanta ima važnu ulogu u toj ekipi što dokazuje iz utakmice u utakmicu. Ujedno, Fabris je bila dio hrvatske reprezentacije koja je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo.

– Bilo mi je sjajno, ponovo zajedno s dragim curama, dobra je atmosfera, kvalitetan rad koji je urodio plodom, rekla je Samanta Fabris koja pod novim izbornikom nije dobila prostora u igri kao na EP-u, ali Vercesi je njezinim uvođenjem u igru u određenim trenucima pokazao da računa na nju.  Fabris je eksplodirala na veliku scenu sjajnim igrama na Europskom prvenstvu, posebice u utakmici osmine finala protiv Nizozemske.  Nakon te utakmice počele su i usporedbe s Barabarom Jelić.

– Vjerovala sam od početka da se možemo kvalificirati, dvije prve utakmice protiv Mađarske i Francuske su bile nešto lakše, dok je treća bila sa Nizozemkama, koje su jedna dobra i organizirana reprezentacija,  bilo teža i napetija. Međutim. prevagnula je naša kvaliteta, rekla je Fabris.

– S novim izbornikom smo provele malo vremena, međutim radi se dobro, atmosfera je odlična te samo se dobro snašle u njegovom načinu rada. Kvalifikacije i plasman na SP su dobar uspjeh za nas, al isto tako mislim da hrvatska reprezentacija moze napraviti dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu.  Ne želim ništa prognozirati za Svjetsko prvenstvo, dobro ćemo se pripremiti, mislim da nam je jedan od bitnijih faktora da nas ozljede zaobiđu, rekla je Fabris koja je trenutno koncentrirana na klupsku sezonu.

– Sada smo sve zaokupljene sezonom u klubovima. Zadovoljna sam u Modeni, radi se dobro, super smo ekipa te smo trenutačno druge, zaključila je Samanta Fabris.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.