Samanta Fabris za HR: Ima još dosta oscilacija u igri, Grand Prix je dobra priprema za SP

Samanta Fabris za HR: Ima još dosta oscilacija u igri, Grand Prix je dobra priprema za SP

- Sve je ovo i dalje samo priprema, uigravanje i tempiranje forme za SP koje nas čeka, rekla je Fabris

Samanta Fabris/www.cev.lu

Hrvatske odbojkašice vratile su se u Maribor nakon što su odigrale prvu fazu Grand Prixa. Izabranice Angela Vercesija upisale su četiri pobjede i dva poraza i izborile su nastup na Final Fouru u Bugarskoj. Jedna od glavnih uzdanica, posebice u odsustvu ozlijeđene Sanje Popović, bila je Samanta Fabris.

– Dojmovi su super, atmosfera u ekipi je odlična. Ove reprezentacije protiv koje smo igrale su kvalitetne, izgubile smo od Češke i Bugarske, ali vjerujem da nisu bolje od nas i da smo tu negdje po kvaliteti. U određenim trenucima smo propustile priliku, suparnice bi nekom dobrom obranom osvojile koji poen više i tako bi se prelomio set, rekla je Samanta Fabris, odbojkašica Modene i bez konkurencije igračica s najviše potencijala u hrvatskoj reprezentaciji.

Oscilacije su posebice bile očite u utakmici protiv Australije kada je neptrebno izgubljen jedan set, te u ogledu protiv Bugarske gdje je propušteno veliko vodstvo.

– Protiv Bugarske smo imale 1:0 u setovima i 19:13 u drugom setu. One su napravile nekoliko poena, imale su dvije, tri nevjerojatne obrane. Mi kao da smo se malo opustile i to je bilo dovoljno. Ima još dosta oscilacija u igri i treba naporno raditi. Stalno se padamo i dižemo. Nedostaju nam još Maja Poljak koja se polako vraća i Sanja Popović. Za nas su to dvije važne igračice, rekla je Samanta.

Hrvatska je izborila Final Four treće skupine Grand Prixa što će se 16. i 17. održati u Bugarskoj. Hrvatsku u polufinalu očekuje Češka koja je prvi dio okončala na prvom mjestu bez poraza.

– Osobno mislim da je Bugarska jača i kompletnija ekipa od Češke. Pripremamo se za tu utakmicu i maksimalno smo koncentrirane, no sve je to i dalje samo priprema, uigravanje i tempiranje forme  za Svjetsko prvenstvo koje nas čeka, rekla je Samanta koja je lani odigrala dobru sezonu u talijanskom prvenstvu u dresu Modene kojega će nositi i ove sezone.

– Ostajem i ove sezone u Modeni, stvarno mi je dobro u klubu. Promijenili smo trenera, stiglo je nekoliko pojačanja, osnažili smo klupu. Lani smo dobro odigrale prvi dio, poslije nam se ozlijedio libero koji je bio vrlo važna stavka u igri, rekla je Samanta koja se zaželjela odbojke

– Nije mi dosta odbojke, čak sam se i zaželjela jer ove godine sam se prvi put imala priliku malo dulje odmoriti. Nakupilo se na kraju sezone, bila sam i bolesna jedan period tako da sam se zaželjela igre. Odbojka mi je na prvom mjestu, to je moj život i maksimalno sam posvećena, zaključila je Samanta Fabris.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.