Hrvatski vaterpolisti pobjedama nad Italijom i Španjolskom osvojili Samaratzidis kup u Grčkoj

Hrvatski vaterpolisti pobjedama nad Italijom i Španjolskom osvojili Samaratzidis kup u Grčkoj

Hrvatska - Španjolska 8:6 (2:1, 4:1, 1:2, 1:2), Hrvatska - Italija 12:4 (1:1, 6:1, 2:1, 3:1)

Foto: HVS

Hrvatska vaterpolo reprezentacija pobjednički je okončala Samaratzidis kup, posljednji pripremni turnir uoči nastupa na Europskom prvenstvu, koje će se od 14. do 27. srpnja održati u Budimpešti.

Nakon pobjede nad Italijom (12:4), Hrvatska je kasnije tijekom subote u četvrtoj, posljednjoj utakmici nadvisila i Španjolsku 8:6 (2:1, 4:1, 1:2, 1:2), odnijevši ukupnu pobjedu na jakom turniru u povijesnom mjestu Marathonu.

Golove za Hrvatsku postigli su Šetka i Joković po dva te K. Milaković, Bukić, Bušlje i Sukno po jedan. Španjolce je predvodio Espanyol s dva pogotka.

Hrvatski vaterpolisti Talijane su uvjerljivo nadigrali sa 12:4 (1:1, 6:1, 2:1, 3:1). Dvostruki strijelci za Hrvatsku bili su Muslim, Dobud i Živković, dok su Bukić, I. Milaković, Joković, Bušlje, Sukno i K. Milaković dodali po jedan pogodak.

Hrvatska je Samaratzidis kup okončala sa tri pobjede i remijem. Uz Španjolce i Talijane, s kojima će se susresti u skupini EP-a, izabranici Ivice Tucka svladali su i Srbiju (10:8), dok su sa domaćinom Grčkom remizirali (7:7).

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.