Samir Barać za portal HR: Daleko sam od toga što sam zamišljao kad sam bio mali

Samir Barać za portal HR: Daleko sam od toga što sam zamišljao kad sam bio mali

- Drago mi je da Delfinu mogu pomoći kroz tu neku moju sportsku priču, kaže Samir Barać

Samir Barać/Getty Images

Potporu projektu hrvatskareprezentacija.hr dao je i prije njegovog nastanka, riječima ohrabrenja, ali je i prihvatio da bude dio njega. Samir  Barać je, dakle, “Igrač više” koji će svojim iskustvom i neupitnim sportskim pristupom, pisati o vaterpolu kojim se bavi gotovo cijeli život. Poduži popis osvojenih trofeja s klubovima i reprezentacijom raspoloživ je na mnogim web stranicama pa se time nećemo baviti.

Barać se oprostio od reprezentacije nakon osvojenog zlata na OI u Londonu 2012. a od profesionalnog godinu kasnije, osvojivši s Primorjem Erste bank prva dva trofeja, u Jadranskoj ligi i u Kupu RH. Nakon što je osvojio sve što se moglo osvojiti, žali samo da mu s Primorjem nije uspjelo postati prvakom Hrvatske. Od jeseni vodi vrlo perspektivnu kadetsku momčad riječkog kluba, a prije nekoliko mjeseci odlučio je nastaviti s vaterpolom i kao igrač u 1-B ligi, u redovima rovinjskog Delfina.

Znači, ništa od «umirovljenja»? Kapicu nije objesio o klin ali se njegov život ne odvija samo u i oko bazena.

– Bavim se raznim stvarima. Treniram kadete Primorja, predsjednik sam Riječkog sportskog saveza, volonterski i u tom poslu uživam. Imam vlastitu firmu koja se bavi graditeljstvom, skupštinar sam u HOO, član Uprave Hrvatskog kluba olimpijaca kao i riječkog. To bi bilo ukratko sve. Igračka karijera? Mi sportaši kad imamo svoje karijere slušamo naše tijelo i kad naglo prestanemo počinjamo se bojati čim osjetimo bol, kao alarm. Zbog toga sam se uključio u rad s Delfinom trenirajući nekolikao puta tjedno. Usput, drago mi je da tom klubu mogu pomoći kroz tu neku moju sportsku priču. Tu su mladi momci, željni dokazivaja, neki iz Primorja, uglavnom s ambicijama vezanih uz obrazovanje.

Da li je Samir Barać ostvario želje iz djetinjstva?

– Daleko sam od toga što sam zamišljao kad sam bio mali. Želio sam postati stolar. Volim kad se nešto stvara, pa makar i u sportu kroz rezultate. Zadovoljan sam kako se stvari razvijaju i nakon profesionalne karijere.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.