Samir Nasri zbog korištenja dopinga suspendiran na šest mjeseci

Samir Nasri zbog korištenja dopinga suspendiran na šest mjeseci

Francuz neće smjeti igrati profesionalni nogomet sve do rujna.

Samir Nasri/Foto: Gettyimages

Bivši francuski reprezentativac Samir Nasri proglašen je krivim za uzimanje dopinga, zbog čega je suspendiran na idućih šest mjeseci.

Ovu kaznu potvrdili su i Samirovi odvjetnici, unatoč činjenici da je španjolska Marca objavila informaciju da je Nasri kažnjen sa čak godinom dana suspenzije.

Bivšem igraču Arsenala i Manchester Cityja presudilo je to što je intravenozno uzimao hidrataciju za vrijeme odmora u New Yorku u prosincu 2016. godine. Tada je Francuz igrao za Sevillu i klubu je u tom periodu obznanio da se osjeća loše i da povraća. Njegova bivša djevojka, doktorica Anand, postavila mu je dijagnozu pa je od liječnika privatne klinike Drip doctors primio tretman u hotelskoj sobi.

Taj tretman uključivao je 500 mililitara hidratacije, sterilne vode obogaćene nutrijentima odjednom, a sporno je to što Svjetska antidopinška agencija WADA sportašima dopušta po 50 mililitara te tekućine i to svakih šest sati.

Nasri je trenutno bez kluba nakon što je prošli mjesec raskinuo suradnju s turskim Antalyasporom nakon svega šest mjeseci igranja u Super Lig.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.