Sammir iz Kine želi privući pozornost Ante Čačića?

Sammir iz Kine želi privući pozornost Ante Čačića?

Bivši hrvatski reprezentativac traži povratak među kockaste...

Sammir/Getty Images

Jorge Sammir Cruz Campos posljednjih je dana najveća zvijezda kineskoga nogometa, nakon što je pogotkom u 110. minuti finala tamošnjega Kupa donio Jiangsu Saintyju najveći trofej u klupskoj povijesti (osvojanje Superkupa 2013. godine).

Hrvatski Brazilac odmah poslije završne utakmice odletio je u domovinu, a njegov je bliski prijatelj u razgovoru za Večernji list otkrio kako bi Sammir volio ponovno zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. “Sammir nije zaklopio tu knjigu. Žalio se kako se njegovi nastupi u Kini slabo medijski prate pa se u Hrvatskoj i ne zna kako on tamo dobro igra. Naravno, ako ovako nastavi potajno se nada i odlasku na Euro.”

Otkrio je neimenovani izvor kako u Sammirovu ugovoru postoji stavka koja mu jamči dodatnu premiju u slučaju osvajanja trofeja, a pripada mu i individualna nagrada koja je obećana svakom igraču. Samo za finalnu utakmicu tako je vjerojatno dobio otprilike 500 tisuća eura.

“Nema šanse da napusti Kinu. Ne samo zato što ga europski nogomet više ne privlači, već zato što si njegova primanja u Kini može priuštiti samo nekoliko najvećih europskih klubova. Sammir je danas u platnom rangu, primjerice, Rakitića u Barceloni, a i odšteta za njega bila bi astronomska. Usto, Kinezi ga obožavaju, ovdje ima status poput Messija…”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.