Sampaoli bi rado trenirao u Engleskoj

Sampaoli bi rado trenirao u Engleskoj

Foto: Jorge Sampaoli/IndependentGetty

Gomilaju se nagađanja oko sudbine aktualnog trenera Seville Jorgea Sampaolija, koji je u zadnje vrijeme povezivan sa klupom Barcelone i Argentine. Naime, mjesto izbornika Argentine je prazno nakon što je Edgardo Bauza dobio otkaz, a nije tajna kako čelnici argentinskog saveza žele vidjeti upravo Sampaolija na mjestu izbornika.

Navedeni odabir je sasvim logičan budući da je Argentinac Sampaoli prethodno, s velikim uspjehom, vodio reprezentaciju Čilea. Time rečeno, Sampaoli poznaje specifičnosti izborničkog posla, vodio je Čile četiri godine kroz južnoameričke kvalifikacije, a i osvojio je Copa Americu s navedenom reprezentacijom 2015. godine. No, Argentinca navodno želi i Barcelona, budući da aktualni trener Luis Enrique na kraju sezone napušta klupu Blaugrane.

Navedeni interes nikako ne sjeda čelnicima Seville, koji su jasno poručili svim zainteresiranim stranama kako žele zadržati svog trenera, no upravo je Sampaoli dolio ulje na vatru nakon intervjua za jedne engleske novine, u kojem je izjavio kako u Primeri postoje samo tri kluba koja se mogu boriti za naslov i kako mu je san trenirati neku ekipu u Engleskoj:

“Zahvalan sam što sam dobio priliku trenirati Sevillu, ali u Španjolskoj postoje samo tri ekipe koje mogu osvojiti naslov. Ostatak lige se ne može natjecati sa tolikom financijskom snagom ovog trojca. Izrazito sam kompetitivan, želim osvajati trofeje i jednoga dana bi se volio okušati u Premiershipu. U Engleskoj se nalaze najveći treneri i želim se natjecati sa njima.”

Ovom izjavom Sampaoli neće steći nove prijatelje u Sevilli, a sigurno će alarmirati engleske prvoligaše poput Arsenala, koji bi se tako pridružio sve dužoj listi klubova i reprezentacija koje žele argentinskog stručnjaka.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.