Sampaoli: “Danas je lakše ne igrati pravi nogomet, pogledajte samo Hrvatsku, Island i Englesku“!

Sampaoli: “Danas je lakše ne igrati pravi nogomet, pogledajte samo Hrvatsku, Island i Englesku“!

Jorge se ne miri sa činjenicom kako u Rusiji nismo gledali lijepi nogomet.

foto: https://www.thesun.co.uk

Bivši argentinski izbornik Jorge Sampaoli po prvi put nakon otkaza pojavio se u medijima. Gaučosi su pod njegovim vodstvom nesretno ispali sa Svjetskog prvenstva nakon dramatičnog 4:3 poraza od Francuske u osmini finala, no u grupnoj fazi natjecanja završili su kao drugoplasirani.

“Bio je to težak posao i nije završio uspješno jer smo imali samo jednu opciju – postati prvaci. S nametnutim pritiskom sve je bilo teže i nismo mogli uživati, a ja preuzimam odgovornost za to što nisam uspio nametnuti svoj stil nogometa u reprezentaciji“, započeo je.

Zatim se osvrnuo i na samu igru reprezentacija, koja je objektivno gledajući, bila ispodprosječna:

“Ja sam htio uživati u ljepoti igre, no pogledajte što se dogodilo na samom Svjetskom prvenstvu. Reprezentacije poput Hrvatske, Islanda, Engleske pa čak i brončane Belgije nisu ni igrale. Danas je lakše ne igrati i čekati na prilike koje mogu odlučiti utakmicu, nego igrati lijepi nogomet, pun dodavanja i stvaranja brojnih prilika“, pojasnio je.

Dakako, za kraj se osvrnuo i na Lionela Messija:

“Njega trenirati bilo je nevjerojatno i bio je iznimno predan te jako patio kada nismo pobjeđivali. Zapravo, patio je više od ikoga drugoga. Kada u momčadi imaš najboljeg igrača u povijesti, onda moraš zahtijevati više i mi ostali smo se morali približiti njegovom nivou, ali nismo uspjeli“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.