Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel kližu na 50. rođendanu Zlatne piruete!

Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel kližu na 50. rođendanu Zlatne piruete!

U srijedu 6. prosinca od 18 sati između ostalih nastupit će i naše najpoznatije klizačice svih vremena, Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel.

foto: http://www.croskate.hr/

Odbrojavanje Hrvatskog klizačkog saveza uoči velikog, 50. rođendana Zlatne piruete Zagreba, najstarijeg svjetskog klizačkog natjecanja u umjetničkom klizanju, trenutno je na broju 15.

Toliko je još dana ostalo do novog velikog klizačkog spektakla koji će se od 6. do 9. prosinca ove godine još jednom održati u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

“Od 6. do 9. prosinca u Zagrebu se održava 50. Zlatna pirueta, a na ovom jubilarnom izdanju očekujemo da će natjecanje biti jače i ljepše nego ikada do sada. S veseljem ćemo pozdraviti olimpijske, svjetske i europske pobjednike, a posebno nas raduje što će na svečanom otvaranju natjecanja, u srijedu 6. prosinca od 18 sati između ostalih nastupiti i naše najpoznatije klizačice svih vremena, Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel“, otkrila je direktorica natjecanja i sama bivša klizačica koja je nastupala na Piruetama, Melita Juratek Cipek.

Idora, koja proteklih godina s obitelji živi u Americi, samo zbog ovog velikog rođendana Piruete doći će 5. prosinca u svoj Zagreb, a dan kasnije, nakon dugo vremena ponovno će obuti klizaljke, baš kao i legendarna Sanda Dubravčić Šimunjak. Posljednji put ove dvije bivše klizačice zajedno su na led stale na otvaranju Europskog prvenstva u Zagrebu 2013. godine, a sada će to ponovno napraviti na natjecanju na kojemu su godinama oduševljavale ljubitelje klizanja.

Po prvi put ovo natjecanje iz ISU Challenger serije, uz više od 100 klizačica i klizača seniorske konkurencije i niza najvećih svjetskih zvijezda, u programu će imati i natjecanje juniora, a baš oni će 6. prosinca otvoriti natjecateljski dio 50. Zlatne piruete Zagreba.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.