Sandi Šola, predsjednik HRS-a: Siguran sam da će EP pomoći hrvatskom gospodarstvu

Sandi Šola, predsjednik HRS-a: Siguran sam da će EP pomoći hrvatskom gospodarstvu

- Ono što je možda i najvažnije, ovakvo natjecanje znači izuzetno veliku promociju zemlje, objašnjava prvi čovjek hrvatskog rukometa

Sandi Šola/www.hrs.hr

Hrvatsku rukometnu delegaciju na kongresu EHF-a u Dublinu predvodio je predsjednik Sandi Šola, koji nije skrivao zadovoljstvo činjenicom da će Hrvatska 2018. godine ugostiti peto veliko rukometno natjecanje.

– Imali smo izuzetno kvalitetne partnere u drugim savezima koji su nam bili protukandidati. Uspjeli smo ih spojiti zajedno da budu organizatori 2020. godine. Ovim putem se zahvaljujem federacijama Norveške, Švedske i Austrije, objašnjava Šola.

Hrvatska je odlično odradila kandidaturu, ali ključna je bila interaktivna i zanimljiva prezentacija tijekom koje su predstavljena četiri grada domaćina – Zagreb, Split, Varaždin i Poreč.

– Posebno nam je drago što su nam svi čestitali na jednoj prekrasnoj prezentaciji koja je bila nešto zaista drugačije, nešto novo. Čestitke našem timu, objasnio je prvi čovjek hrvatskog rukometa, koji je potom dodao što domaćinstvo ovako jakog natjecanja donosi Hrvatskoj:

– Ovo domaćinstvo znači jako puno. Od razvoja rukometa i pojačavanja samog interesa za sport. Na sreću nama ništa ne treba od infrastrukture i sada se vidi koliko je važno bilo to ulaganje za SP 2009. godine. To je bilo najveće sportsko ulaganje još od Univerzijade. Iako su mnogi osporavali tih pet, šest dvorana, one su ostale u nasljeđe za cijeli hrvatski sport.

Iskustvo stečeno tijekom Svjetskog prvenstva 2009. godine puno će značiti hrvatskim rukometnim djelatnicima.

– Ovo Europsko prvenstvo će donijeti isto što i SP 2009. godine, novi priljev mladih ljudi u sport. Na kraju krajeva, što je možda i najvažnije, ovakvo natjecanje znači izuzetno veliku promociju Hrvatske. Europska i svjetska prvenstva su događaji koje gleda preko milijardu ljudi. SP u Hrvatskoj je pratilo milijardu i 200 milijuna ljudi. Rukomet je drugi najgledaniji sport u Europi, tako da sam siguran da će i ovo prvenstvo pomoći našem gospodarstvu za kojega se nadam da će se do 2018. godine oporaviti.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.