Sandra Paović i Anđela Mužinić zlatne na Otvorenom prvenstvu Slovenije

Sandra Paović i Anđela Mužinić zlatne na Otvorenom prvenstvu Slovenije

U Laškom je održano stolnotenisko Prvenstvo za osobe s invaliditetom na kojemu su najbolje prošle Sandra Paović i Anđela Mužinić.

Sandra Paović

Hrvatske stolnotenisačice Sandra Paović i Anđela Mužinić osvojile su zlatne kolajne na Otvorenom prvenstvu Slovenije za osobe s invaliditetom, koje je održano u Laškom i na kojemu je sudjelovalo čak 419 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 47 zemalja svijeta i s pet kontinenata.

U konkurenciji devet svjetskih prvaka Sandra Paović (URIHO, Zagreb) u finalnom je okršaju u svojoj kategoriji bila bolja od Ukrajinke Marine Litovčenko (3:0), dok je Mužinić slavila protiv austrijske stolnotenisačice Doris Mader (3:0).

Hrvatske su boje branili još i Mirjana Lučić, Helena Dretar, Danijel Lazov, Nino Baša, Tomislav Špalj, Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić. Lučić je stigla na korak do naslova, u finalu je bolja od nje bila Bruna Alexandra (Brazil), dok je Dretar zapela u četvrtfinalu nakon odlično odrađenog prvog dijela turnira.

Muški dio reprezentacije bio je mnogo manje uspješan. Svoj su nastup u skupini okončali Baša i Lazov, Špalj i Gregorović poraženi su u osmini finala, dok je najdalje (četvrtfinale) dogurao Pavao Jozić.

Danas (petak) na rasporedu su ekipna natjecanja i to prema novim pravilima – prvo će se igrati u konkurenciji parova, nakon čega slijede pojedinačne borbe, a naslov će osvojiti ekipa koja prva uknjiži dvije pobjede.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.