Sandra Paović i Branimir Budetić najbolji sportaši Hrvatske s invaliditetom u 2013.

Sandra Paović i Branimir Budetić najbolji sportaši Hrvatske s invaliditetom u 2013.

Stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić izabrane su za najbolju ekipu

Branimir Budetić

Sandra Paović i Branimir Budetić proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s invaliditetom za 2013. godini u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Svečanost je održana u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Paović je osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu, dok je Budetić osvojio srebro u bacanju koplja i brončanu medalju u bacanju diska na IPC Svjetskom prvenstvu.

Priča Sandre Paović dobro je poznata javnosti, stolnotenisačica se nakon teške promente nesreće 2009. godine u Francuskoj okrenula paraolimpijskom sportu.  Budetić je inače vlasnik dviju paraolimpijskih medalja u bacanju koplja, srebra iz Pekinga 2008., te bronce iz Londona četiri godine kasnije.

Stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić izabrane su za najbolju ekipu u protekloj godini u kojoj su osvojile zlatnu medalja na ITTF Europskom prvenstvu u Lignanu.

Ante Pavković izabran je na najboljeg stručnog djelatnika. Pavković je trener Branimira Budetića, te Marije Iveković koja je osvojila brončanu medalju u bacanju diska na IPC Svjetskome prvenstvu.

Plivači Dario Burić i Ana Majsec, te karatist Ivan Modrić dobili su posebna priznanja za mlade i nadarene sportaše. Stanko Jerković dobio je nagradu za najuspješnijeg sportaša u neparaolimpijskim sportovima, prošle godine osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u kuglanju, dok je najuspješnija sportašica u neparaolimpijskim sportovima Petra Deša, osvajačica zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u kuglanju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.