Sandra Paović, svjetska prvakinja u stolnom tenisu: Sada idemo po paraolimpijsku medalju

Sandra Paović, svjetska prvakinja u stolnom tenisu: Sada idemo po paraolimpijsku medalju

- Odlična smo ekipa. Sretna sam što smo nakon medalja na europskim prvenstvima osvojile i medalju na svjetskom prvenstvu, izjavila je Helena Dretar Karić.

Sandra Paović

Po medalje su išli i s medaljama se vratili. Hrvatska paraolimpijska stolnoteniska reprezentacija osvojila je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu zlatno i brončano odličje.

Bivša olimpijka Sandra Paović, koja se nakon teške prometne nesreće okrenula paraolimpijskom sportu, prošle je godine izborila europski naslov, a sada je postala i svjetska prvakinja. To je dosad najveći uspjeh hrvatskog stolnog tenisa osoba s invaliditetom.

Sandra je u finalu pobijedila Njemicu Grebe sa 3-0 (13-11, 11-4, 11-3) i po povratku u Zagreb izjavila:

– Igrala sam odlično i cijeli turnir je prošao super. Iza sebe sam imala odličnu ekipu. Sada idemo po paraolimpijsku medalju, rekla je Paović.

A medalje niže i par Anđela Mužinić – Helena Dretar Karić. Na putu do finala, nakon velike borbe, zaustavile su ih Korejke s 3-2. Aktualne europske prvakinje tako su osvojile svjetsku broncu.

– Odlična smo ekipa. Sretna sam što smo nakon medalja na europskim prvenstvima osvojile i medalju na svjetskom prvenstvu, izjavila je Dretar Karić.

Sljedeće godine je Europsko prvenstvo u Danskoj, a 2016. Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.