Sandra Perković atletičarka godine: “Moj je obraz čist”

Sandra Perković atletičarka godine: “Moj je obraz čist”

Sandra Perković hrvatska je atletičarka godine.

Sandra Perković/Getty Images

Na Gala večeri Hrvatskog atletskog saveza diskašica Sandra Perković očekivano je ponijela titulu najbolje hrvatske atletičarke, kad joj to već nije pošlo za rukom u konkurenciji za svjetsku i europsku atletičarku godine.

Perković su se ovog puta ‘suprotstavile’ fantastična zlatna s Olimpijskih igara i europska brončana kopljašica Sara Kolak i legendarna visašica Blanka Vlašić (olimpijska brončana iz Rio de Janeira), a nagradu joj je svečano uručila legenda atletike i skoka s motkom Sergej Bubka.

“Ne opterećujem se pretjerano time što nisam primila nagradu za najbolju europsku atletičarku. Ja sam svoje napravila i obraz mi je čist. Osvojila sam europsko i olimpijsko zlato, Dijamantnu ligu, a sezonu prvi put u karijeri završila bez ijednog poraza”, osvrnula se Perković na nepravde u izborima najboljih na globalnoj razini.

“Te me brojke motiviraju da sve ponovim u novoj sezoni, ako ne učinim i više. Pripremam i iznenađenja”, otkrila je. “Koja? Ne mogu reći, ali čut ćete na vrijeme.”

Pripreme za novu atletsku sezonu otpočinju u Sandrinu timu u ponedjeljak u Zagrebu, nakon čega će se putovati na drugu fazu u još nepoznatu destinaciju. Sandra bi prvi puta trebala nastupiti i u dvorani, u planu je miting u Njemačkoj, a ako se u programu konačno nađe ženski disk naša najbolja diskašica mogla bi napasti svjetski dvoranski rekord, koji iznosi 62 metra. Godinu će pak tradicionalno otvoriti u Splitu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.