Sandra Perković: “Kad sam ispustila disk iz ruke, znala sam da je to zlato”

Sandra Perković: “Kad sam ispustila disk iz ruke, znala sam da je to zlato”

Sandra Perković potvrdila je naslov najbolje svjetske diskašice iz Londona 2012. godine osvojivši danas zlatnu medalju u Riju. Samo jednim ispravnim bacanjem popela se, jos jednom na OI, na vrh trona. Pobjednički hitac od 69.21 m dogodio se tek u trećem bacanju.

Prva dva pokušaja završila su u mreži, što nas je sve prestrašilo da Sandra Perković ne ispadne te ne završi među posljednjih osam natjecateljica. Ipak u trećem pokušaju ušla je u vodstvo i pokazala zašto dominira u svijetu diska.

“Jedan hitac za plasman u finale, jedan hitac za zlato – to stvarno nisam planirala. Kad sam prvi puta bacila u mrežu, nije bilo panike, znala sam da mogu daleko i znala sam koliko vrijedim. Drugi prijestup me iznenadio, no opet nije bilo treme ili straha. Rekla sam sama sebi – Sandra, nikad nisi bila odmornija, spremna i iskusnija, pa ne možeš odavde otići s tri neispravna hica. Najgore što ništa nisam radila pogrešno, sve je bio automatizam”, iskomentirala je Sandra svoja prva bacanja.

Četvrti pokušaj ponovno je otišao u mrežu, a peti hitac iako je bio odličan, nije priznat zbog prijestupa. Posljednje bacanje je bilo poput prvoga, drugoga i četvrtog,  završivši u mreži.

Podijelila je i svoje prve osjećaje nakon pobjedničkoga hica: “Kad sam ispustila disk iz ruke, znala sam da je to zlato i da me nitko ne može stići. Odmah sam se opustila. Makar, mislim da je šesti hitac išao dalje od pobjedničkog. Nema veze, za 10 centimetara sam bolja nego u Londonu. Napredujem.”

Sandru je na Olimpijskome stadionu bodrio i veslač Martin, jedan od zlatnoga dua braće Sinković

“Hvala Martinu što je došao i bio mi je velika potpora. Sinkovići su tek nakon osvajanja zlata priznali da su obojica veslali s ozljedama i zaista mi je drago što ih nisam razočarala. Zahvalila bih se i svima u Hrvatskoj koji su gledali moj nastup i nervirali se zbog mojih prijestupa. Danas je super-utorak u kojem Hrvatska može osvojiti još četiri medalje i mislim da hrvatska reprezentacija nikad nije bila jača nego ovdje u Riju. Sada idem u Selo sjesti pred TV i gledati nastupe ostalih, a do 18. kolovoza, kada odlazim iz Rija, pokušat ću uhvatiti vremena da nešto gledam i uživo”, kazala je dvostruka olimpijska pobjednica, koja je posebno pozdravila svoje iz zagrebačke Dubrave.

Naša diskašica koja je na Europskom prvenstvu u Amsterdamu osvojila zlato te osigurala naslov u Dijamantnoj ligi, Hrvatskoj je donijela četvrtu medalju na Igrama tj. treće zlato.

Disk, finale:

1. SANDRA PERKOVIĆ (Hrv) 69.21 m
2. Melina Robert-Michon (Fra) 66.73
3. Denia Caballero (Kuba) 65.34
4. Dani Samuels (Aus) 64.90
5. Su Xinyue (Kina) 64.37
6. Nadine Mueller (Nje) 63.13
7. Chen Yang (Kina) 63.11
8. Feng Bin (Kina) 63.06
9. Julia Fischer (Nje) 62.67
10. Zinaida Sendriute (Lit) 61.89
11. Shanice Craft (Nje) 59.85
Yaime Perez (Kuba) bez rezultata

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.