Sandra Perković: Mogu sada biti malo bahata, mogli bi u Zurichu preko 71 metar

Sandra Perković: Mogu sada biti malo bahata, mogli bi u Zurichu preko 71 metar

- Hvala što ste došli proslaviti mojih 70 metara, to je brojka o kojoj smo dugo pričali, rekla je Sandra Perković na konferenciji za novinare.

Sandra Perković/Getty Image

Sandra Perković održala je konferenciju za novinare nakon sjajnog rezultata na Zimskom bacačkom kupu na kojem je disk bacila 70,51 metar. Najbolja hrvatska atletičarka je tako postavila novi državni rekord i ujedno probila magičnu granicu od 70 metara. Bolju najavu sezone nije mogla poželjeti.

– Hvala što ste došli proslaviti mojih 70 metara, to je brojka o kojoj smo dugo pričali, rekla je Sandra Perković na konferenciji za novinare.

– Evo napokon se ispunilo i tih 70 metara o kojima sam sanjala i pričala. U Split je bio cilj uzeti prvo mjesto, a hitac za prvo mjesto iznosio je više 64,39 metara. Ali kada sam u prvoj seriji bacila 69,96 znala sam da bi to mogao biti dobar dan, ustvrdila je Perković

Edis Elkasović,  Sandrin dečko i trener, istaknuo je da je rezultat u Splitu odlična najava nove sezone.

– Ovo je bio prvi Sandrin nastup nakon šest mjeseci. Sve se poklopilo, od želje i  uvjeta. Naravno da smo zadovoljni, ali ja Sandru pratim svaki dan na treningu i mogu reći da će biti i bolje, rekao je Elkasović

Sandru sada čeka nova sezona, mitinzi Dijamantne lige i Europsko prvenstvo. Optimizma dosad nije nedostajalo, rezultat u Splitu samo je dodatno potencirao očekivanja.

– Rekord europskih prvenstava iznosi 71,56 pa recimo mogli bismo mi to napraviti u Zurichu. Sad kad sam već bacila 70,50 možemo malo biti bahati, zaključila je kroz smijeh Sandra Perković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.