Sandra Perković nakon hrvatskog rekorda: Željela sam pokazati da je 70 metara za mene svakodnevica!

Sandra Perković nakon hrvatskog rekorda: Željela sam pokazati da je 70 metara za mene svakodnevica!

- Znala sam da je ovo moja večer i da show tek počinje. Znam da su cure došle spremne, željele su me iznenaditi, ali ja sam njih iznenadila, objašnjava najbolja hrvatska atletičarka

Sandra Perković/Getty Images

Hrvatska atletika u odličnom se izdanju predstavila na drugoj stanici ovogodišnje Dijamantne lige. Miting u Šangaju donio je dvije pobjede, Sandra Perković slavila je u disku s novim hrvatskim rekordom, dok je Ana Šimić pomalo neočekivano odnijela slavlje u skoku u vis.

Osim što je uvjerljivo pobijedila, Perković je bacila rekord Dijamantne lige i najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu hicem od 70,52 metara:

– Presretna sam i prezadovoljna. Ponosna sam na rezultat jer smo dobro radili i trenirali. Obožavam natjecanje u Šangaju, krug je odličan, navijači također. Atmosfera na cijelom mitingu je sjajna, poručila je Sandra iz Šangaja.

Druga hrvatska predstavnica Ana Šimić pobijedila je i osvojila 4 boda u ovogodišnjem natjecanju skoka u vis u Dijamantnoj ligi, a to je ujedno i njezina prva pobjeda u ovom natjecanju.

– Sretna sam zbog Ane. Osigurala je da Hrvatice budu 100 posto učinkovite na prvom mitingu. Možete očekivati čuda od nas, odličan samo tandem, 90-godište rastura svijetom, dodala je Sandra, koja je u Šangaju najavila velike stvari ove sezone:

– Malo sam kiksala u prvoj seriji jer sam previše željela. Međutim, nakon toga sam se smirila. Znala sam da je ovo moja večer i da show tek počinje. Znam da su cure došle spremne, željele su me iznenaditi, ali ja sam njih iznenadila. Željela sam pokazati suparnicama da je 70 metara za mene svakodnevica.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.