Sandra Perković nakon novog zlata: Najbolji svjetski rezultat i nacionalni rekord su idealan scenarij!

Sandra Perković nakon novog zlata: Najbolji svjetski rezultat i nacionalni rekord su idealan scenarij!

- Volim bacati na Letzigrundu i nadam se da ću tada srušiti rekord Weltklasse mitinga koji iznosi 70,30 metara, objašnjava Sandra

Melina Robert-Michon, Sandra Perković i Shanice Craft/Getty Images

Još jednu veliku titulu donijela je hrvatskoj atletici Sandra Perković u finalu bacanja diska. Treću europsku titulu u nizu osvojila je s najboljim rezultatom sezone u svijetu i novim hrvatskim rekodom 71,08 metara postignutim u 5. seriji te postala prva koja je tu titulu osvojila tri puta.

– Došla sam spremna na Europsko prvenstvo. Ove sam godine dosta putovala i jedino me brinulo da se ne ozlijedim. Bilo je sjajno baciti preko 71 metra. Za ovako zatvoren stadion na kojem nije bilo vjetra, ovo je doista bio dalek hitac. Jako sam sretna osvajanjem zlatne medalje. Išla sam po treće zlato, a na ruku mi je išlo i što je bilo sunčano. Iskoristila sam dobre vremenske uvjete. Svaka serija je bila sve bolja. Tko zna što će biti za dvije godine na Europskom prvenstvu u Amsterdamu, izjavila je Perković u kratkom razgovoru za službenu internetsku stranicu Europskog prvenstva te najavila da se ove godine ne misli zaustaviti na ovom rezultatu:

– Najbolji svjetski rezultat i nacionalni rekord su bili idealan scenarij u Zürichu. Vidjet ćemo jesam li se ispucala ili je ostalo još nešto u meni. Mislim da mogu baciti i dalje. Imam još dva mitinga Dijamantne lige, u Stockholmu i još jednom ovdje u Zürichu. Volim bacati na Letzigrundu i nadam se da ću tada srušiti rekord Weltklasse mitinga koji iznosi 70,30 metara, zaključila je nakon naslova Sandra.

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.