Sandra Perković nakon rekorda: Najsretnija sam što sam 70 metara bacila u Hrvatskoj

Sandra Perković nakon rekorda: Najsretnija sam što sam 70 metara bacila u Hrvatskoj

- Znala sam da će disk ići preko 66,67 metara i znala sam da se čuda mogu dogoditi, objašnjava Perković

Sandra Perković/http://www.has.hr

Sandra Perković u Splitu je ostvarila hitac za vrh svjetskih tablica ove sezone. Najbolja hrvatska atletičarka u Parku mladeži je ostvarila rezultat koji je više nego izvanredan za sam početak sezone.

– Evo tu je 70.51 metara. Moja najveća želja se ispunila i presretna sam. Došla sam u Split spremna i željna daljine, znala sam da će disk ići preko 66.67 metara i znala sam da se čuda mogu dogoditi i dogodila su se. Otvaranje sezone kao iz sna. Najsretnija sam što sam baš 70 metara bacila u Hrvatskoj jer je zaslužila, svojim navijanjem i podrškom i iskrenošću, objašnjava Perković.

Sandra je već u prvoj seriji bacila državni rekord hicem od 69.96 m, u drugom je prestupila, treći hitac je bio 65.19, a rekordni pobjednički hitac Sandra je bacila u četvrtoj seriji.

– Kada sam bacila osjetila sam u ruci da leti, nakon prvog hica 69.96 mznala sam da će ovo biti dan za pamćenje i bio je, objašnjava Perković. Trenutno još nisam svega svijesna, što sam napravila. Trebaju se emocije slegnuti. Prije početka natjecanja, počela je sipiti kiša ali kada je krenulo, stala je, i mogu reći da je nakon 70 metara sunce zasijalo na stadionu. Kao neki znak da je jedna moja stanica u životu ispunjena i da sve ide prema vrhu, dodaje Sandra koja neće imati previše vremena za slavlje. Atletska sezona u punom je jeku:

– Vraćam se u Zagreb. Čeka nas mala proslava, a onda nastaviti tamo gdje smo stali, na 70 metara. Prvi puta u karijeri sam spojila početak treninga 15.10 pa sve sada do 1.3. bez ikakvih većih promjena u treningu, sve je išlo po planu. I ovo je nagrada za taj rad i trud koji smo moj mali tim, trener Edis i ja uložili u sve ovo. Špica sezone je Zurichu a čeka nas Dijamanta liga koju otvaram 18.5. u Shanghaiu. Do tada zaželite mi sreću, puno zdravlja i velikih daljina, zaključila je Sandra.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.