[Foto] Sandra Perković ni ove godine nije među tri najbolje atletičarke!

[Foto] Sandra Perković ni ove godine nije među tri najbolje atletičarke!

Perković je ove godine postala svjetska prvakinja te je po šesti put u nizu osvojila Dijamantnu ligu. Također, bacila je impresivnih 71,41 m, što nije uspjelo nikome 25 godina.

Foto: Dalje.com

Sandra Perković ni ove godine nije izabrana među tri najbolje atletičarke u 2017. godini. Svjetska atletska federacija (IAAF) objavila je po tri imena u muškoj i ženskoj konkurenciji, a na listi iznenađujuće nema hrvatske bacačice diska.

Perković je ove godine postala svjetska prvakinja te je po šesti put u nizu osvojila Dijamantnu ligu. Također, bacila je impresivnih 71,41 m, što nije uspjelo nikome 25 godina. Međutim, to nije dovoljno za IAAF, pa je Sandra ostala tek među 10 najboljih na svijetu.

Za najbolju atletičarku godine borit će se dugoprugašica iz Etiopije Almaz Ayana, grčka motkašica Ekaterina Stefanidi te belgijska sedmobojka Nafissatou Thiam.

S druge strane, katarski visaš Mutaz Essa Barshim, britanski dugoprugaš Mo Farah i prvak svijeta na 400 m i viceprvak na 200 m, Južnoafrikanac Wayde van Niekerk ostali su u utrci za najboljeg atletičara u muškoj konkurenciji.

Pobjednik će biti proglašen 24. studenog u Monaku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.