Sandra Perković oborila hrvatski rekord u disku na Otvorenom zimskom bacačkom PH

Sandra Perković oborila hrvatski rekord u disku na Otvorenom zimskom bacačkom PH

Zagrepčanka je pobjedu odnijela s 70,51 metara, ostvarivši najbolji rezultat u posljednje 22 godine!

Sandra Perković / Getty Images

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković oborila je hrvatski rekord u bacanju diska, osvojivši sa rezultatom 70,51 metara prvo mjesto na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu.

Perković je dosadašnji najbolji rezultat (69,11 metara) nadmašila za gotovo metar i pol!  Zagrepčanka je ostvarila najbolji svjetski rezultat u posljednje 22 godine, a posljednja atletičarka koje je prebacila 70 metara bila je Ruskinja Natalija Sadova 1999. godine.

Perković je u prvoj seriji bacila 69,96 što je u tom trenutku bio novi hrvatski rekord. Uslijedio je prestup, pa 65,19 i onda već spomenutih 70,51 metara. U posljednjoj seriji Sandra je opet prestupila.

– U Splitu se uvijek dobro osjećam i volim ovdje bacati. Dobro sam radila i sada se okrećem svojim ciljevima. Jedan je srušiti rekord mitinga u Zurichu koji iznosi 70,30 metara, rekla je Sandra Perković nakon nastupa u Splitu.

Svjetski rekord u bacanju diska za žene postavila je sada već davne 1988. godine Njemica Gabriele Reinsch (76.80 metara).

Ostali rezultati na natjecanju ostali su u sjeni ovog sjajnog rezultata, a uz Sandru Perković seniorske naslove su osvoji još u muškoj konkurenciji Marin Premeru u bacanju kugle (19,34 m), Martin Marković u bacanju diska (52,21 m), Bartul Bašić u bacanju koplja (66,90 m) i Matija Gregurić u bacanju kladiva (67,04 m). Kod seniorki Sandra je osvojila još jedan naslov i to u bacanju kugle (14,35 m), a seniorske naslove su još osvojile Sara Kolak u bacanju koplja (57,41 m) i Petra Jakeljić u bacanju kladiva (56,50 m).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.