Sandra Perković popravila hrvatski rekord u bacanju diska, Ana Šimić slavila u skoku u vis u Šangaju!

Sandra Perković popravila hrvatski rekord u bacanju diska, Ana Šimić slavila u skoku u vis u Šangaju!

Perković je na prvom ovogodišnjem nastupu u Dijamantnoj ligi ostvarila dužinu od 70.52 metara čime je za centimetar popravila svoj dosadašnji hrvatski rekord!

Sandra Perković / Getty Images

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković odlično je otvorila sezonu, popravivši na prvom ovogodišnjem nastupu u Dijamantnoj ligi hrvatski rekord u bacanju diska!

Perković je ostvarila dužinu od 70.52 metara čime je za centimetar popravila svoj dosadašnji hrvatski rekord. Nakon što je početkom ožujka ove godine u Splitu prvi put u karijeri prebacila čarobnu granicu od 70 metara (70.51) isto je ponovila i u Šangaju. Rekordni hitac i najbolji svjetski ovogodišnji rezultat Perković je ostvarila u petoj seriji.

Odličan nastup ostvarila je i Ana Šimić koja je odnijela pobjedu u u skoku u vis! Do pobjede je stigla preskočivši po prvi put u životu 197 centimetara i tako za centimetar spopravila voj osobni rekord iz Budimpešte od prošle godine.

Rezultati, bacanje diska:  1. Sandra Perković (Hrvatska) 70.52, 2. Dani Samuels (Australija) 67.89, 3. Melina Robert-Michon (Francuska) 62.66, 4. Yaime Perez (Kuba) 61.22, 5. Rocio Comba (Argentina) 60.36

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.