Sandra Perković potvrdila treću titulu u Dijamantnoj ligi, Ana Šimić treća u Stockholmu

Sandra Perković potvrdila treću titulu u Dijamantnoj ligi, Ana Šimić treća u Stockholmu

Sandra je Švedskoj slavila s 66,74 metara što je bilo dovoljno za novo slavlje iako je hitac bio 4,34 metara kraći od onog što joj je prije nekoliko dana donio titulu europske prvakinje

Sandra Perković/Getty Images

Sandra Perković nastavila je svoju dominaciju, novim slavljem u Stockholmu treći put u karijeri ostvarila je naslov najbolje atletičarke u disku u ukupnom poretku Dijamantne lige.

Sandra je Švedskoj slavila s 66,74 metara što je bilo dovoljno za novo slavlje iako je hitac bio 4,34 metara kraći od onog što joj je prije nekoliko dana donio titulu europske prvakinje.

Ovom pobjedom Sandra je stigla na 22 boda  i pobjegla najbližoj pratiteljici Amerikanki Gii Lewis-Smallwood na 13 bodova.

Iduće natjecanja diskašice će u Dijamantnoj ligi imati za tjedan dana Zurichu (28. kolovoza).

Ana Šimić je u Stockholmu osvojila treće mjesto preskočivši 190 centimetara što je daleko od njezinog najboljeg rezultata (199 cm) kojega je ostvarila prije nekoliko dana na Europskom prvenstvu. Ali ni ostale atletičarke nisu bile puno uspješnije pobjednica Ruskinja Marija Kučina skočila je 194, a drugoplasirana Airine Palšyte iz Litve preskočila je istu visinu. Četvrta je bila europska prvakinja Španjolka Ruth Beitia koja je preskočila 190 centimetara.

Rezultati,  Stockholm, disk: 1. Sandra Perković (HRV) 66,74, 2. Dani Samuels (Aus) 65,70, 3. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 65,21, 4. Melina Robert-Michon (Fra) 63,79, 5. Shanice Craft (Njem) 63,56…

Dijamantna liga, poredak:  1. Sandra Perković (HRV)  22, 2. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 9,  3. Dani Samuels (Aus) 7…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.