Sandra Perković u borbi za atletičarku mjeseca

Sandra Perković u borbi za atletičarku mjeseca

Sandra Perković, i prije no što je sezona službeno otvorena, nominirana je za atletičarku mjeseca...

Sjajan nastup na Zimskom bacačkom kupu u Splitu, neslužbenom atletskom Otvorenom prvenstvu Hrvatske, i disk koji je letio do 70.08 metara (što je najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu), donio je Sandri Perković nominaciju za europsku atletičarku mjeseca.

Zanimljivo je što se sve zbilo čak i prije no što je Sandra definitivno započela pravu, natjecateljsku sezonu, u kojoj će primarni cilj biti što bolja priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Međunarodna atletska federacija ponešto je izmijenila sustav nominacija i nagrađivanja – tako od sada u konkurenciji neće biti deset kandidata, odnosno kandidatkinja, već pet koji prema stručnom sudu Europske atletske federacije ulaze u uži izbori najboljih.

Sandri će u ‘utrci’ glavni suparnici biti motkašica Anželika Sidorova, sprinterica (60 metara) Dafne Schippers, Ivana Španović (skok u dalj) te petobojka Katarina Johnson-Thompson. U muškoj konkurenciji nominirani su, pak, Ali Kaya (3.000 metara), Mo Farah (polumaraton), Pawel Maslak (400 metara), Renaud Lavillenie (motka) i Yohann Diniz (20 km brzo hodanje).

Za Sandru možete glasati tako da do 2. travnja, do kada će glasanje biti otvoreno, ‘lajkate’ njezinu sliku na Facebook stranicama Europske atletske federacije te ‘retweetate’ #Perkovic.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.