Sandra Perković uvjerljiva na Europskom prvenstvu u Amsterdamu

Sandra Perković uvjerljiva na Europskom prvenstvu u Amsterdamu

Sandra Perković/Getty Images

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković  s uvjerljivom pobjedom stigla je do finala natjecanja bacačica diska na Europskom prvenstvu u Amsterdamu. Hitcem od 65.25 metara prebacila je normu za 7.25 metara i tako izborila nastup u finalu. Već u petak ima priliku osvojiti svoj četvrti naslov europske prvakinje zaredom, nakon trijumfa u Barceloni 2010., Helsinkiju 2012.,  Zurichu 2014. sigurno će biti i novi trijumf u Amsterdamu.

Ostali hrvatski atletičari također su osvojili vrijedne rezultate. Mateo Ružić izborio je plasman u polufinale na 400 metara zauzevši treće mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini istrčivši 46.89 sekundi, što je 59 stotinki slabije od njegova osobnog rekorda. Novi nastup čeka ga već u četvrtak od 17 sati i 30 minuta.

Preostale dvije hrvatske predstavnice koji su nastupili u jutarnjem dijelu programa prvoga dana nisu bile tako ‘sretne ruke’. Ana Šimić ispala je u kvalifikacijama skoka u vis. Osvajačica brončane medalje prije dvije godine u Zurichu i vlasnica četvrtog najboljeg rezultata među prijavljenim skakačicama u Amsterdamu zauzela je 14. mjesto u kvalifikacijama, a za plasman u finale  bio je  potreban plasman do 12. mjesta. Trema ili mala doza nesigurnosti učinile su svoje. Visinu  od 1.80 m je preskočila iz drugog, a 1.85 m i 1.89 iz trećeg pokušaja.Upravo su neuspjeli pokušaji uzrok ostanka bez finala.

Ivani Lončarek presudile su pak četiri  stotinke koje su je dijelile od prolaska u polufinale na 100 metara s preponama. Ona je u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzela četvrto mjesto s vremenom 13.27 sekundi dok je posljednja trkačica koja je po vremenu izborila prolazak dalje trčala 13.23.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.