Sandro Sukno za portal HR: Reprezentacija je pomlađena, ali mislim da se to ne osjeti toliko u igri

Sandro Sukno za portal HR: Reprezentacija je pomlađena, ali mislim da se to ne osjeti toliko u igri

- Prethodne utakmice i nismo igrali najbolje, ali sad slijedi još jedna utakmica s domaćinima, kaže Sandro

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u subotnjem derbiju protiv Srbije napravila je rezultatom 8:8 veliki korak prema četvrtfinalu. Manjak koncentracije, silna dodavanja i velika udaljenost od gola ono su što je vaterpoliste navelo na sitnije greške, koje srećom nisu dovele do većih gubitaka za hrvatsku reprezentaciju. U razgovoru s jednim  od junaka utakmice te igračem s najvećim brojem zabijenih golova Sandrom Suknom, saznajemo:

– Mislim da smo pokazali dobru kvalitetu i dobru igru te ono što je najbitnije, osigurali smo daljnji prolaz i uzeli taj bod. Prethodne utakmice i nismo igrali najbolje, ali sad slijedi još jedna utakmica s domaćinima Mađarima iz naše skupine i nadam se da ćemo odigrat jednu odličnu utakmicu te se što bolje plasirati dalje, kaže Sandro.

Odlični nastupi na pripremnim turnirima, a nešto lošiji na samom prvenstvu – komentari su medija ovih dana vezanih uz reprezentativce. Izabranici Ivice Tucka zasigurno su podignuli optimizam i rapoloženje hrvatskih navijača nadjačavši igrom aktualne europske prvake Srbe koji su 2012. u Eindhovenu slavili svoje zlato. Ista godina značajna je i za hrvatsku reprezentaciju, što zbog olimpijskog zlata, što zbog promjena u repreznetaciji na što Sandro kaže:

– Istina je da je ekipa pomlađena i da je nekim igračima ove godine prvi nastup za reprezentaciju, ali mislim da se ta promjena ne osjeti toliko i da to nema preveliki utjecaj na igru.  Oni se trude podjednako kao i mi, zaključio je Sandro.

Hrvatsku u ponedjeljak očekuje utakmica s domaćinima, dok Srbja moraju pobijediti Španjolsku, ne bi li tako i hrvatska reprezentacija osigurala svoj put u četvrtfinale. To je optimalna opcija jer na taj način Hrvatska sigurno zauzima svoje mjesto dalje u natjecanju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.