Sandro Sukno za portal HR: Zaželio sam se vaterpola, ali ne bi htio srljati s povratkom

Sandro Sukno za portal HR: Zaželio sam se vaterpola, ali ne bi htio srljati s povratkom

- Uskoro bi mogao krenuti s laganim treninzima, ali to nije još ni blizu povratku u bazen i utakmicama, rekao je Sukno

Sandro Sukno/Getty Images

Sandro Sukno u srijedu je pronašao svoje mjesto na tribinama bazena Kantrida.  Vaterpolist Primorja EB i hrvatske reprezentacije ovoga puta bio je u ulozi gledatelja pošto je još u procesu oporavka od mononukleoze koja ga je na dulji period udaljila od bazena. Iako su početkom tjedna stigle najave  iz Primorja koje su govorile da će jedan od najboljih svjetskih vaterpolista uskoro krenuti s treninzima, Sukno je ipak oprezan u bilo kakvim najavama.

Sukno:  Primorje izgleda odlično
Sukno je u srijedu imao priliku svjedočiti pobjedi Primorja EB protiv Olympiacosa.
– Primorje ostvaruje vrhunske rezultate, evo pobjedom protiv Olympiacosa osigurana je i završnica odnosno Final six u Barceloni. Naravno treba uzeti i prvo mjesto jer se u završnici igra onda utakmica manje. Sve odlično izgleda i neka samo tako  nastave.

– Nisam još uopće počeo,  moram napraviti još jedno vađenje krvi da bismo mogli vidjeti i analizirati kako ću i kada krenuti s treninzima. Uskoro bi mogao krenuti s laganim treninzima, ali to nije još ni blizu povratku u bazen i utakmicama, rekao je Sandro Sukno za portal hrvatskareprezentacija.

– Ne mogu reći ni da sam se odmorio jer sam dugo vremena imao temperaturu. Zaželio sam se vaterpola i bazena, kada gledam ovako utakmice želim igrati. Ipak, primarno je zdravlje. U ovom trenutku mogu reći da sam ozdravio, ali ne još da krenem s profesionalnim sportom tako da će to morati pričekati još neko vrijeme, rekao je vaterpolist Primorja koji se od bolesti oporavljao u rodnom Dubrovniku.

– Bilo mi je dosadno, većinu vremena sam provodio u kući, morao sam paziti na prehranu tako da nije bilo lako. Ne bi sada htio srljati, ako treba bolje pričekati još dva, tri tjedna prije nego što krenem trenirati, rekao je Sukno.

I dok u Primorju nestrpljivo očekuju povratak Sandra Sukna, nema sumnje da se i izbornik Ivica Tucak nada da će za Europsko prvenstvo u Budimpšeti na raspolaganju imati jednu od udarnih igala. Hrvatska će na EP-u igrati u skupini B koju još čine: Srbija, Mađarska, Njemačka, Francuska, Španjolska

– Samo su dvije skupine, prije ili poslije zadesit će te težak protivnik. I u drugoj skupini su vrhunske ekipe, Italija i Crna Gora, te Grčka koja nam je u Svjetskoj ligi stvorila dosta problema. Bit će iznimno teško. Najbitnije je za početak proći skupinu. Jako je važno da se dobro spremimo i da prije svega budemo zdravi jer od Svjetskog prvenstva u Barceloni nismo praktički odigrali utakmicu u kompletnom sastavu. Najbitnije je da na pripreme dođemo zdravi i onda možemo biti pravi, rekao je Sukno koji je kratko prokomentirao i nastup u Svjetskoj ligi u kojoj Hrvatska nije izborila plasman na završnicu.

– Ne bi rekao da je to razočaranje, ali je svojevrsni neuspjeh. Nažalost igrali smo jedno vrijeme bez Pavića i Jokovića, a onda bez Bušlja i mene, tako da smo stalno bili bez dva igrača koji su inače u prvoj ekipi. Nakon Olimpijskih igara u Londonu smo ostali bez šest,sedam igrača i to sada spada na deset igrača. Mi nismo reprezentacija svijeta, već mala Hrvatska i teško  je nadoknaditi te izostanke.  To nas ne opravdava što nismo izborili završnicu Svjetske lige, ali primarni cilj je Europsko prvenstvo u Budimpešti. Vjerujem da ćemo se uigrati i biti pravi, zaključio je Sandro Sukno.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.