Šangaj ostaje u F1 kalendaru još najmanje tri godine

Šangaj ostaje u F1 kalendaru još najmanje tri godine

Prvu pobjedu na stazi u Šangaju je 2004. godine ostvario Rubens Barrichello.

Foto: Twitter

Velika Nagrada Kine koja se već tradicionalno vozi u Šangaju ostaje u kalendaru svjetskog prvenstva Formule 1 još najmanje tri godine, objavili su čelnici ‘oktanskog cirkusa’.

“Postigli smo dogovor na zadovoljstvo obiju strana. Sretni smo što ćemo Formulu 1 gledati u Kini još najmanje do 2020. godine,” kazao je čelnik Formule 1 Chase Carey.

VN Kine je prvi put ušla u kalendar svjetskog prvenstva 2004. godine, a prvi pobjednik na stazi Shanghai International Circuit bio je Brazilac Rubens Barrichello u Ferrariju.

Očekuje se kako će utrka u Šangaju dobiti i novi termin. Ove godine je održana 9. travnja, no od iduće godine trebala bi se održati tjedan dana kasnije.

“Od svog prvog predstavljanja u Šangaju 2004. Formula 1 u Kini raste iz godine u godine. Sada je postala najvažniji godišnji događaj u Šangaju,” kazao je Jiang Lan, predsjednik Shanghai Juss Sports Development Group Co. Ltd, vlasnika staze.

Rekordan broj pobjeda na stazi u Šangaju ima Lewis Hamilton koji je u Kini pobijedio pet puta, od čega tri puta u zadnje četiri godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.