Sanja Popović o ždrijebu SP-a: Grand Prix će nam pomoći da se maksimalno pripremimo

Sanja Popović o ždrijebu SP-a: Grand Prix će nam pomoći da se maksimalno pripremimo

- Zadovoljna sam skupinom, ali ne bih najavljivala nikakve senzacije, rekla je Popović

Sanja Popović/Foto www.cev.lu

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija već je neko vrijeme na velikoj sceni. Peto mjesto na Europskom prvenstvu u Njemačkoj i plasman na drugo uzastopno Svjetsko prvenstvo razlog su za zadvoljstvo. U ponedjeljak je u Italiji održan ždrijeb svjetske smotre u kojoj je Hrvatska smještena u skupini A uz Italiju, Njemačku, Argentinu, Tunis, te još jednu reprezentaciju koja će biti poznata nakon što se odigraju američke kvalifikacije.

– Zadovoljna sam skupinom, ali ne bih najavljivala nikakve senzacije pošto je to ipak Svjetsko prvenstvo. Sve reprezentacije su respektabilne i same znamo da se nije lako kvalificirati, rekla je Sanja Popović, kapetanica hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije.

U skupini se ističu imena Italije i Njemačke.

– U Italiji se dogodila smjena generacije, no bez obzira na to u Italiji se uvijek dobro radi, te uvijek imaju reprezentaciju koja je sposobna napraviti dobar rezultat. Možda trenutno nemaju najbolje igračice, ali ipak su domaćini i imat će vrlo bitnu prednost domaćeg terena. Njemačka je vrlo neugodan protivnik, te vrlo uigrana reprezentacija koja na SP dolazi kao viceprvak Europe, ustvrdila je Sanja.

– O reprezentaciji Argentine nemam baš neke informacije, no gledajući kroz odbojkašku povijest, odbojka je u njihovoj državi tradicionalan sport, a ne samo slučajnost. Nikako nis reprezentacija za podcjenjivanje, rekla je Popović.

Tunis se tako čini kao najlakška prepreka.

– Kad sam vidjela da smo izvukli Tunis moram priznati da sam se obradovala, ali ipak ne želim niti jednu reprezentaciju podcjenjivati, pa tako ni Tunis jer su oni ipak odbojkaški lider na afričkom kontinentu. Što se tiče reprezentacije koja nam treba popuniti skupinu, nadam se da ćemo i tu dobro proći, ustvrdila je Sanja.

– Drago mi je da igramo Grand Prix ove godine, to će nam uvelike pomoći da se jako dobro pripremimo i uigramo za SP. Osjećam se dobro, super mi ide i u klubu iako ne igram na svojoj poziciji, te sa nestrpljenjem očekujem ovo radno ljeto sa svim svojim dragim suigračicama iz reprezentacije, zaključila je Sanja Popović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.