Sanja Popović: Hrvatska ženska odbojka polako se vraća na staze stare slave

Sanja Popović: Hrvatska ženska odbojka polako se vraća na staze stare slave

Postale smo vrlo respektabilna reprezentacija i na tome smo dugo i mukotrpno radile, rekla je Popović

Sanja Popović/www.cev.lu

Sanja Popović jedna je od glavnih uzdanica hrvatske reprezentacije. Riječka odbojkašica trenutno je na privremenom radu u Moskvi gdje nastupa za Dinamo. Sanja se uvijek rado odazove na poziv u reprezentciju, a u posljednje vrijeme ima puno razloga za zadovoljstvo u nacionalnom dresu. Nakon petog mjesta na Europskom prvenstvu, hrvatske odbojkašice drugi put zaredom ostvarile su plasman na Svjetsko prvenstvo.

Dinamo osvojio Kup Rusije
Sanja je nedavno ostvarila veliki uspjeh osvojivši u dresu Dinama Kup Rusije. U finalnom dvoboju moskovski sastav pobijedio je odbojkašice Kazana rezultatom 3:1 (25:22, 23:25, 25:23, 25:22) uzvrativši im za poraz u Ligi prvaka.

– Kvalifikacije smo odradile u našem stilu, borbeno i zrelo uz naravno pomoć naše predivne publike i domaćeg terena. Nizozemkama je više muka kada moraju igrati protiv nas, no na njihovu sreću i one su izborile Svjetsko prvenstvo. Ovo je treći put da smo pobijedile Nizozemsku i to svaki put s 3:2, rekla je Sanja Popović.

Plasman na Svjetsko prvenstvo uspjeh

Hrvatska u svojim redovima ima niz kvalitetnih igračica, Svjetsko prvenstvo bit će nova prilika za dokazivanje.

– Sam plasman na Svjetsko prvenstvo je veliki uspjeh, drugi put zaredom smo na svjetskoj smotri. Hrvatska se polako vraća na stare staze slave, ali ovoga puta bez naturaliziranih strankinja. Oduvijek se znalo da je ova generacija iznimno talentirana, a sada smo napokon i sazrele, te skupile dovoljno iskustva. S mlađim igračicama imamo snage da napravimo nešto ozbiljno na Svjetskom prvenstvu. Postale smo vrlo respektabilna reprezentacija i na tome smo  dugo i mukotrpno radile, dodala je riječka odbojkašica.

Hrvatsku je nedavno preuzeo Angelo Vercesi, a većina igračica brazilskog stručnjaka poznaje od prije.

– Vercesija znam još iz vremena kada sam igrala u Italiji. Jednom prilikom mi je bio trener na All Star utakmici. Sviđa mi se način njegova rada u ovo malo treninga što sam vidjela, a i sve njegove bivše igračice imaju odlična iskustva s njim, rekla je Sanja Popović

Hrvatska na Grand Prixu i Svjetskom prvenstvu

Hrvatske odbojkašice uz Svjetko prvenstvo ove će sezone igrati i Svjetsku ligu što je novo veliko priznanje za hrvatsku odbojku.

– Bit će dugo i toplo radno ljeto, ali radujem se tom novom iskustvu. Razgovarajući sa suigračicama u Rusiji koje standardno igraju na Grand Prixu znam da nas čeka težk posao, ali navikle smo puno raditi i trenirati. Na kraju krajeva bez toga nema uspjeha. Talent je samo mali dio koji može pomoći jedino ako ga znaš pravilno iskoristiti, rekla je Sanja koja ove sezone nosi dres moskovskog Dinama. Ruski sastav već je okončao nastup u Ligi prvaka izgubivši od Dinama iz Kazana.

– Prvu utakmicu nisam igrala, drugu jesam, ali na kraju smo izgubile. Kazan je trenutno u puno boljoj formi od nas. Nas je stigao umor koji se nakupio još za vrijeme Europskog prvenstva, Svjetskog kupa, te samih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo tako da je došao i očekivani pad forme. Ruska federacija nam nikako ne ide na ruku s organizacijom utakmica, igramo 11 utakmica ovaj mjesec, a svi znamo koliko je Rusija velika. Dan nakon kvalifikacija, 6. siječnja letila sam za Mosvku, pa za Ulan Ude koji se nalazi na samom istoku. Osam sati vremenske razlike s Hrvatskom, pojasnila je Sanja koja se dobro snašla u Moskvi.

– U Moskvi je gužva, gužva, gužva i hladno. Kažu mi suigračice da sam sretnica jer ove godine je prava zima kasno počela, zaključila je Sanja Popović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.