Santini: “Poziv u Hrvatsku nisam ni očekivao”

Santini: “Poziv u Hrvatsku nisam ni očekivao”

Ivan Santini sezonu je završio kao drugi strijelac belgijskog prvenstva, no ni to mu nije pomoglo da izbori poziv u hrvatsku reprezentaciju...

Ivan Santini/Getty Images

Bivši napadač Zadra 26-godišnji Ivan Santini prošlu je sezonu postigao 15 pogodaka u belgijskom prvenstvu te završio na drugom mjestu ljestvice strijelaca iza Anderlechtovog Aleksandra Mitrovića koji je zabio 20 puta. No, ni to nije bilo dovoljno da zasluži prvi poziv izbornika Kovača u hrvatsku reprezentaciju.

“Iskreno, nisam niti očekivao poziv u reprezentaciju, ali to je pitanje za druge ljude. Ja svoje pokazujem na terenu, neka drugi prosude, a ne ja. Ako ga nisam do sada dobio, ne znam ni zašto bi ga u budućnosti. Ja se tome i dalje nadam, to je moj san, rekao sam već mnogo puta”, komentirao je Santini za Radio Zadar.

Santinijev Kortrijk sezonu je završio na šestom mjestu, a Ivanu će u posebnom sjećanju ostati utakmica s Westerlom u kojoj je postigao četiri pogotka. Iako je omiljen među navijačima, koji su čak osmislili pjesmu za njega, još uvijek ne zna hoće li ostati u Belgiji i sljedeće sezone.

“Ne znam stvarno hoću li ostati, iako mi je tamo super, svaki igrač želi se okušati u jačem klubu pa tako i ja. Hoće li do toga doći već sada, još uvijek ne znam. Ukoliko ne, dogodine ću biti slobodan igrač pa ćemo vidjeti. Iskreno, ne zamaram se puno s time”, izjavio je Santini.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.