Santini: “Standard je pravi izbor, slijedi ispunjenje sna i igranje za reprezentaciju”

Santini: “Standard je pravi izbor, slijedi ispunjenje sna i igranje za reprezentaciju”

Ivan Santini nada se kako dobrim igrama u Standardu može zaslužiti i poziv u najbolju selekciju Hrvatske...

Ivan Santini/Foto: Gettyimages

Hrvatskom golgeteru Ivanu Santiniju bilo je suđeno da jednoga dana obuče dres Standarda. Prije nekoliko godina Zadranin je bio na probi u Liegeu, no tada se ipak odlučio za Köln. Vrijeme liječi sve rane, pa je tako i ovu – 26-godišnjak je parafirao četverogodišnji ugovor, a Standard ga je Kotrijku platio dva milijuna eura.

“Konačno je gotova i ta priča o transferu. Zadovoljan sam, ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Standard je pravi izbor za nastavak nogometnog puta, a već bih se ove nedjelje trebao priključiti treninzima novoga kluba. Na stolu sam imao i ponude Genka i Oostendea – u potonjem se nalazi i moj bivši trener, koji me silom želio dovesti, ali Liege je ipak bio moj prvi izbor. U samim pregovorima bilo je nekih problema, no sve se uspješno završio i sretan sam što je tako”, kazao je Santini za Goal.

Očekivanja su velika – zadarski ofenzivac protekle je sezone postigao 16 pogodaka u 35 utakmica, a u svjetske je medije dospio nakon što je postigao četiri zgoditka u jednoj utakmici – protiv Westerlooa krajem veljače – te izbio i na prvo mjesto ljestvice strijelaca u Belgiji.

“Novi trener Slavoljub Muslim jako me želio i jasno mi je kazao što se od mene očekuje u novoj sezoni. Cilj je pohod na naslov prvaka i mislim da imamo kvalitete za to. Na meni je da se dokažem – kako sebi, tako i drugima – da sam pravi izbor za ovaj klub. Standard ima daleko najbolje navijače u Belgiji i jedva čekam istrčati na travnjak u takvoj atmosferi”, govori Santini.

Nekoliko riječi bilo je i o probi koju je u Standardu prije nekoliko godina već – prošao. “Stigao sam u Standard poslije austrijske avanture, kada su u klubu bili Leon Benko i Tomislav Mikulić, ali odigrao sam tek jednu prijateljsku utakmicu i zabio jedini gol u minimalnom slavlju. Čelnici su htjeli da nastavim s pripremama i dalje se dokazujem, ali otišao sam na probu u Köln. Tamo pak nisam bio u prvom planu pa sam se vratio u Hrvatsku, a sudbina je sada htjela da se vratim u – Standard.”

U posljednje vrijeme mediji pišu i o njegovu eventualnom pozivu u selekciju Nike Kovača. Hoće li ga upravo Standard katapultirati i među kockaste? “Tko to može znati… Već sam nekoliko puta rekao da mi je sportski san zaigrati u reprezentaciji i sve su moje ambicije usmjerene prema tom cilju”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.